Het CAN model

Zelf aan het stuur?

Dat CAN model, daar zijn jullie wel vol van… Oehhhh! Valt het op? Nou dat komt gewoon omdat we er ontzettend trots op zijn. We hebben het ook zelf ontwikkeld. Iedere dag voor dag en dauw stonden we op het trainingsveld om het verder aan te scherpen. En nog steeds! Vernieuwen zit immers in ons DNA. Dus… het CAN model. Wat is het? Samengevat komt het neer op een mengelmoes van cultuur, structuur, strategie en doelen. Door dit in een model te gieten biedt het ons kaders, geeft het richting en houvast en bovenal maakt het mogelijk dat onze CAN spelers ‘zelf aan het stuur’ zitten. Geen hiërarchie, korte lijntjes en snel schakelen, daar houden we van!

 

De CAN filosofie

Een belangrijk element uit het CAN model is de CAN filosofie. Die is als volgt: ‘Wij zijn een droomclub voor fans en spelers waarbij we de sterren van morgen opleiden’. Dat doen we door focus te leggen op:

  • Groeien: alles wat je aandacht geeft groeit
  • Inspireren: motiveer jezelf om elkaar te inspireren
  • Vernieuwen: creëer de toekomst
  • Partner(en): samen staan we sterk

 

En dat alles is gebaseerd op onze drie V’s. Drie V’s? Yes, VVV, wat staat voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen. Dat is de basis waarop we elke dag weer met elkaar (samen)werken.

De CAN Filosofie

Rollenmatrix

Bij CAN heb je niet alleen een vaste positie in de opstelling (primaire functie), maar kun je soms ook uit je zone spelen door een secundaire positie te vervullen. Wij werken namelijk volgens een rollenmatrix waarin je naast je dagelijkse rol als adviseur, branchemanager, marketeer, management-assistent etc. ook een rol kunt hebben als MT-lid, CAN2Gether-lid, Projectlid enz.

Managementteam (MT)

De ‘dagelijkse leiding’ binnen onze club is in handen van het managementteam. Je kent het wel een directeur, een managementassistent, wat MT-leden en dat vormt dan een groepje dat over hele belangrijke zaken praat, maar… uiteindelijk niets te zeggen heeft. Huh? Ja! Nou ja, dat is overdreven. Weten hoe dat precies zit? Kijk dan even het filmpje bovenaan deze pagina.

CAN2Gether

Bij CAN streven we naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Je kunt immers niet de hele dag wedstrijden spelen. Om die reden hebben wij een fun- en feestcommissie, CAN2Gether. Zij zorgen voor leuke uitjes, gezellige Vrij-Mi-Bo’s en een leuk presentje als je weer een jaartje ouder wordt. Zo ga je ontspannen de wedstrijd in!

Meer info
CAN - Barbecue boot 2

Interne projectgroepen

Om te groeien moet je stappen zetten. Eén van de manieren waarop wij dat doen is door middel van interne projecten. Vanuit onze strategie en doelen bepalen we welke projecten we periodiek gaan oppakken. Om de daad bij het woord te voegen stellen we vervolgens een projectgroep samen die met elkaar aan de slag gaat om de doelstelling te behalen. Dat doen ze onder de bezielende leiding van een betrokken coach: de projectmanager.

De CAN roadmap

The road to the final… welke kant is dat op? Dat weet natuurlijk niemand. Neemt niet weg dat wij daar wel een route voor uitstippelen. Niet geschoten is altijd mis toch? Op onze CAN roadmap zijn onze strategische routes, doelen, wensen en projecten in kaart gebracht. Zie het als een leidraad, een stappenplan of kaders op weg naar die droomfinale! Droomfinale? Wat houdt die in? Dat bepalen we samen. Zoiets als de juiste weg inslaan naar de top van de berg Olympus. Zwaar, maar zeer zeker de moeite waard!

Trainen, trainen, trainen…

Klinkt als een club met inhoud toch? Die cultuur, structuur, strategie, rollen, roadmap etc. Maar hoe word jij daarin een betere speler? Hoe kun je (uit)groeien tot topspits of creatieve middenvelder? Dat vertellen we je uiteraard graag als je jouw skills met ons komt bespreken. Neemt niet weg dat we wel even kunnen delen dat we trainingsbeesten zijn. Geen gewicht is ons te zwaar, geen sprint is ons te lang. Nou ja, kort samengevat werken we onder andere met de CAN groeiversneller, waarin je jouw (groei)route en doelen (zelf) bepaalt. En hoeveel trainingsuren jij daarin stopt? Dat is aan jou!

CAN Padel