10 juli 2023

Aan tafel met Nelis (Q2-2023)

Nelis van de Pol

Directeur

In de rubriek aan tafel met Nelis’ blik ik terug op afgelopen kwartaal. Wat speelde er? Wat viel op? Wat daagt me uit? Waar zit ruimte voor verbetering? Daarnaast ook alvast een kleine vooruitblik op het volgende kwartaal. Wat zijn onze plannen? En waar kijk ik naar uit? Heb je tijdens het lezen ergens vragen of opmerkingen over? Neem gerust contact met me op via 06-24 841 112 of nelis@certificeringadvies.nl.

Ontwikkeling CAN model

In het vorige kwartaal is er in deze rubriek uitgebreid stilgestaan bij de interne ontwikkelingen van ons CAN model die gepaard gingen met een vernieuwde organisatiestructuur. Inmiddels werken we alweer een half jaar op deze manier die steeds meer vorm begint te krijgen. Je ziet dat er meer specifieke aandacht is per afdeling voor de aandachtspunten en taken die binnen die afdeling van belang zijn, maar ook voor de mensen binnen de afdeling. Hierdoor ontstaat er meer grip. Over alle afdelingen heen, merk je dat er sneller geschakeld kan worden, waardoor nieuwe ontwikkelingen en optimalisaties ook weer sneller van de grond komen.

De CAN Filosofie

Droomclub voor fans en spelers

Als CAN club willen wij graag een droomclub zijn voor onze fans en spelers waarbij groeien en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Om de daad bij het woord te voegen hebben we aan het einde van het eerste kwartaal een inspirerende strategische (denktank) avond gehad waarin de ontwikkeling van de klantreis, met als doel de klant (onze fan) een optimale klantbeleving te kunnen bieden, centraal stond. Momenteel wordt er hard gewerkt aan hieruit voortvloeiende acties. Per fase van de klantreis is een projectgroep gekoppeld die het laaghangend fruit, maar zeker ook onze ambities en toekomstige stappen aan het uitwerken is.

Aan de ene kant, van onze visie, hebben we de fan, maar aan de andere kant staat natuurlijk de CAN speler (medewerker). Onze visie is dat fans en spelers allebei de juiste aandacht nodig hebben. Om die reden staat eind derde kwartaal eenzelfde soort strategische sessie gepland. In die sessie gaat de aandacht uit naar de (toekomstige) CAN speler. Hoe ziet de spelersreis eruit en hoe bieden we een optimale spelersbeleving? Om als gevolg daarvan hier slagvaardig in te kunnen handelen, zijn we blij dat we kunnen mededelen dat we ons team per augustus gaan uitbreiden met een HR-adviseur. Daarover later meer!

Over uitbreiden gesproken… afgelopen kwartaal hebben we ook weer een drietal nieuwe CAN-spelers mogen verwelkomen! Zo zijn William en Fenne ons adviesteam komen versterken als adviseur Informatiebeveiliging en adviseur Arbo & Veiligheid. Een mooie ontwikkeling waarmee we weer verdere groeistappen kunnen maken binnen deze thema’s. En daarnaast is Hans Voets ons team komen versterken als projectmanager binnen CAN Keurmerksupport.

CAN Keurmerksupport

CAN Keurmerksupport, het woord viel in de vorige alinea al even, maar is zeker de moeite waard om wat verder op in te zoomen (zoals vorige keer ook is beloofd)! Is dat wat nieuws voor CAN? Nou, ja en nee… CAN Keurmerksupport is voor de buitenwereld een nieuwe activiteit binnen ons aanbod. Intern zien we het echter meer als het beestje een naam geven, want de activiteiten die onder CAN keurmerksupport vallen doen we al jarenlang voor een aantal langlopende projecten. We merkten dat er steeds meer vraag in de markt is met het oog op ontwikkelen van keurmerken. Gezien de kennis en kunde die we bij CAN in huis hebben in combinatie met onze jarenlange ervaring met certificeringen en keurmerken, is het wat ons betreft een logische stap om CAN Keurmerksupport op te tuigen.

CAN - Hans Voets - Will van Roosmalen

CAN Keurmerksupport ondersteunt initiatiefnemers bij het initiëren, ontwikkelen, implementeren en beheren van organisatiekeurmerken en persoonscertificeringen. Een interessante tak waarmee we onze dienstverlening commercieel gezien weer een stukje verder kunnen verbreden. Een mooie stap dus voor CAN en de CAN-spelers die actief zijn onder deze tak van sport.

Lees ook het artikel: ‘CertificeringsAdvies Nederland lanceert CAN Keurmerksupport’

Vernieuwen, ontwikkelen en… certificeren!

Over ontwikkelen gesproken. Daarin hebben we niet alleen aandacht voor de markt en nieuwe diensten, maar ook voor de (soft) skills van onze spelers. Afgelopen kwartaal hebben alle CAN spelers een workshop time- en energiemanagement gevolgd waarin dieper ingegaan is op o.a. agenda-management, je tijdsindeling per week, omgaan met afleiding, prioriteiten geven aan taken etc. Kortom, hoe organiseer je je werk en daaraan gekoppelde tijdsbesteding, zodat je de juiste dingen ook daadwerkelijk gedaan krijgt? Met behulp van de workshop, maar zeker ook door het delen van best practices met elkaar, proberen we elkaar daarin te inspireren en motiveren om op die manier weer te groeien en tot vernieuwende inzichten te komen.

CAN clubhuis overleg

Ook zijn we druk met ontwikkelen op het thema voedselveiligheid. Zoals vorige keer al benoemd is Tineke ons team als adviseur komen versterken met een specialisatie op dit gebied. Samen met haar en diverse andere collega’s hebben we een tijd geleden een brainstorm rondom dit thema georganiseerd. Daaruit zijn een heleboel interessante en inspirerende ideeën voortgekomen om het thema verder op de kaart te zetten. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe voedselveiligheidstraining in elkaar gezet. Erg leuk om te zien hoe ontwikkelingen ook via dat soort sessies hun weg vinden. Uiteraard ontwikkelen we niet alleen binnen dit thema, maar worden er ook continu vernieuwende stappen gezet in onze andere thema’s Kwaliteit, Arbo & Veiligheid, Milieu en Informatiebeveiliging.

Die ontwikkelingen in bijvoorbeeld kwaliteit en informatiebeveiliging zien we niet alleen aan de ‘klantzijde’ van onze organisatie terug, maar ook onze eigen (interne) organisatie ontwikkelt daarin flink mee. Ik ben dan ook trots om te kunnen vermelden dat CAN onlangs de ISO 9001 en ISO 27001 hercertificering heeft behaald. Binnen onze eigen organisatie vinden, zoals alleen al in dit blog te lezen, veel ontwikkelingen plaats. Het is dan altijd goed om kritisch naar je bedrijfsvoering te (blijven) kijken en die te optimaliseren waar mogelijk, zeker in relatie tot thema’s als kwaliteit en informatiebeveiliging. We vinden het belangrijk om dat zelf ook aantoonbaar voor elkaar te hebben en dat doel is wederom bereikt met deze hercertificering!

Lees ook: ISO 9001 en ISO 27001 certificering voor CertificeringsAdvies Nederland!

Ontspannen op het water

Ik herhaal het nog eens: bij CAN zijn we altijd op zoek naar de juiste balans tussen in- en ontspanning. Om die reden organiseren we o.a. ieder kwartaal een CAN Do activiteit. Deze keer niet ter land… maar ter zee! Op 30 juni jl. mochten we op een supboard de Bossche wateren onveilig maken! En alsof dat nog niet genoeg waterpret was, was er aansluitend ook nog een rondvaart op een echte barbecue boot. Het was al met al weer een sportieve, gezellige en voor sommige CAN-spelers natte middag. Meer over onze activiteit lees je in het artikel: ‘SUP till you drup!’  inclusief video waarin te zien is wie het deze middag niet droog heeft gehouden.

CAN - Suppen - Nelis
CAN - Suppen - Tamara CAN - Suppen 2 CAN - Barbecue boot - Will en Martijn

Join the club?!

Denk jij na dit inspirerende verhaal ‘bij die club wil ik ook horen’? Kijk dan snel eens naar onze openstaande posities! Staat er niets passends voor je tussen? We zijn erg benieuwd naar jouw skills en ambities. Laat ons weten hoe jij denkt dat wij elkaar kunnen versterken.

Vacatures
Aan tafel met Nelis

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q2-2024)

12 juli 2024

Inspireren? Kersverse adviseur Lisanne pakt de koe bij de horens!

9 juli 2024

De TropiCAN BBQ: Een succes

14 juni 2024