28 september 2023

Aan tafel met Nelis (Q3-2023)

Nelis van de Pol

Directeur

In de rubriek aan tafel met Nelis blik ik terug op afgelopen kwartaal. Wat speelde er? Wat viel op? Wat daagt me uit? Waar zit ruimte voor verbetering? Daarnaast ook alvast een kleine vooruitblik op het volgende kwartaal. Wat zijn onze plannen? En waar kijk ik naar uit? Heb je tijdens het lezen ergens vragen of opmerkingen over? Neem gerust contact met me op via 06-24 841 112 of nelis@certificeringadvies.nl.

De zomer door

Q3 alweer, een kwartaal dat voorbij is gevlogen. En dat komt natuurlijk mede doordat in dit kwartaal de zomervakantie valt. Vele collega’s, inclusief ikzelf, zijn er even een paar weekjes tussenuit geweest om weer op te laden. Al met al kenden we als CAN club verder een prima zomer. De zomerperiode is doorgaans een wat rustigere periode, Nederland viert immers vakantie, maar doordat we aan het begin van de zomer een aantal mooie projecten erbij hebben gekregen, hebben we de hele zomer goed door kunnen werken!

Zomer 2023

Groeiambitie(s) waarmaken!

In de vorige Aan tafel met Nelis meldden we dat er een HR-Adviseur op komst was. Inmiddels is deze nieuwe CAN-speler al weer enkele weken onderdeel van onze selectie. Jessica Ackermans gaat samen met ons aan de slag om de volgende groeistap te zetten met de organisatie.

In de eerste periode gaat Jessica, gezien de verdere groeiambitie van de CAN club, de focus leggen op recruitment om onze openstaande vacatures te vervullen, waaronder:

 

Daarnaast heeft Jessica de eerste stappen gemaakt met de ‘CAN groeiversneller’, een ambitieus plan, gericht op groei en ontwikkeling van onze CAN-spelers. Komende maanden gaat ze dit verder oppakken en uitrollen binnen de CAN club. Ik kijk uit naar al die ontwikkelingen!

Werken op de laptop bij CAN

E-learning en nieuwe website

Een tijd geleden heb ik al eens ingezoomd op onze e-learning tooling en onze e-learning developer. Ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat dit zich sterk ontwikkelt. Er zijn al diverse e-learnings klaar, zoals o.a. de Security Awareness (informatiebeveiliging) e-learning en allerlei online toolboxen met betrekking tot VCA. Het is mooi om te zien dat deze producten ook zo positief worden ontvangen door onze opdrachtgevers. Dat biedt perspectief, als je het mij vraagt!

Naast e-learnings zijn we ook druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe CAN website. In de eerste fase draaide het daarbij om een re-design en de technische realisatie daarvan. Inmiddels is ons marketingteam druk bezig met vullen van de content en bouwen van de nieuwe pagina’s. De nieuwe site ziet er niet alleen wat moderner uit, maar bevat ook allerlei verbeterde technische mogelijkheden waar we weer allerlei stappen mee kunnen maken. Ik kijk uit naar de lancering!

Blogberichten nieuwe CAN site

Onze aanpak!

Zojuist benoemde ik onze e-learnings. Hier zijn we niet zomaar mee aan de slag gegaan. Zoals ik al eerder heb benadrukt, is de keuze voor het ontwikkelen van e-learnings gemaakt als onderdeel van een groter plaatje. Dat is namelijk de ‘CAN driehoek’, ofwel onze aanpak. Die driehoek bestaat uit drie elementen: ondernemen, organisatie en mensen. Al deze aspecten spelen een rol om de volgende (groei)stap te kunnen zetten met je organisatie. Het is dus zaak om aan al deze aspecten de juiste aandacht te geven en ze ‘met elkaar in balans’ te laten zijn.

Deze aanpak hanteren we als CAN vanuit onze visie en passen we ook toe bij onze klanten. Om dat nog beter neer te zetten hebben we onlangs intern een kennisavond georganiseerd over deze aanpak. Daarbij zijn alle collega’s nog eens meegenomen in dit verhaal om vervolgens in ‘multidisciplinaire’ groepjes over deze aanpak met elkaar te sparren. Doordat er vanuit verschillende disciplines (marketing, sales, advies, opleidingen, CAN keurmerksupport) aan tafel zaten, werd er vanuit verschillende invalshoeken naar de aanpak gekeken. Dit leverde leuke gesprekken en ook interessante discussies op. Al met al was het een waardevolle avond waarin we inspiratie hebben opgedaan, maar die ook onderdeel vormt van een groter project. Komende periode gaan we met elkaar aan de slag om onze aanpak verder te integreren in onze dienstverlening. En e-learnings, gericht op het in beweging krijgen van mensen, spelen daar een belangrijke rol in!

CAN driehoek

Als MT zijn we momenteel ook druk bezig met de voorbereidingen voor 10 november. Op die dag staat de ‘jaarlijkse strategische sessie’ van MT op de agenda. Daarin blikken we terug op afgelopen jaar en kijken we vooruit naar volgend jaar en onze stip op de horizon. Wat gaat goed, wat kan beter? En wat zijn onze speerpunten, nu en in de toekomst? Om deze dag zo optimaal mogelijk te benutten hebben we bijvoorbeeld alle CAN-spelers gevraagd om ons input te geven. Onder andere een stukje feedback, maar ook input gericht op onze SWT-analyse (sterkten, zwakten, trends). Waardevolle input die we meenemen in onze plannen voor 2024 en verder!

CAN… in de lucht!

Allereerst vind ik het leuk om te benoemen dat we ons Padelclubje weer de baan op hebben gekregen. Met een groepje CAN-spelers die het leuk vinden gaan we regelmatig een potje padel spelen. Afgelopen periode was er even wat minder animo, maar inmiddels zijn we weer lekker actief bezig. Ook leuk dat we daarbij weer een aantal CAN-spelers, die nog niet eerder mee hebben gespeeld, enthousiast hebben gekregen om het racket op te pakken en mee te doen. Welkom bij de (padel) club!

Brokkenpiloten Laurens En Rico.png

Zoals inmiddels wel bekend hebben we bij de CAN club ieder kwartaal een CAN Do activiteit. Eerder dit jaar, in het eerste kwartaal gingen we te land met een Tuk-Tuk Teamchallenge, in kwartaal twee gingen we de Bossche wateren op met een supboard (ter zee) en als je dat doortrekt, dan zou je zeggen dat we dus in Q3 de lucht in moeten. En daar leek het wel op! Tenminste, als je alle hints van onze fun- en feestcommissie CAN2Gether mocht geloven. Uiteindelijk zijn we niet de lucht in gegaan, maar hebben we wel een heuse vliegtuigcrash onderzocht. Een leuke teambuilding-activiteit waarover je alles kunt lezen in onderstaand blog, inclusief vlog!

Lees het blog: Te land, ter zee en… juist, in de lucht. Op naar Rotterdam Airport voor een Air Crash Investigation!

Hans - Wendy - Mariel Onderweg Winnaarsfoto 1 Air Crash Investigation - Eten

Join the club?!

Denk jij na dit kwartaalverhaal ‘bij die club wil ik ook horen’? Kijk dan snel eens naar onze openstaande posities! Staat er niets passends voor je tussen? We zijn erg benieuwd naar jouw skills en ambities. Laat ons weten hoe jij denkt dat wij elkaar kunnen versterken.

Vacatures
Aan tafel met Nelis

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q1-2024)

3 april 2024

De kracht van een sterk werkgeversmerk? Cultuur is het antwoord!

27 maart 2024

‘Step’s lekker deur!’ – CAN Do activiteit Q1-2024

20 maart 2024