14 december 2023

Aan tafel met Nelis (Q4-2023)

Nelis van de Pol

Directeur

En zo is het alweer december… dus tijd voor de laatste aan tafel met Nelis van dit jaar! Wederom, net als vorig jaar, in de vorm van een video waarin ik niet alleen terugblik op afgelopen kwartaal, maar zelf op het hele jaar. Wat hebben we dit jaar allemaal ontwikkeld? Wat was het hoogtepunt? En wat het dieptepunt? Wat zijn de plannen voor 2024? En wat zou ik mezelf meegeven voor volgend jaar? Heb je tijdens het bekijken van de video of het lezen van het artikel ergens vragen of opmerkingen over? Neem gerust contact met me op via 06-24 841 112 of nelis@certificeringsadvies.nl. Veel kijkplezier en natuurlijk prettige feestdagen gewenst!

Uit hoeveel CAN spelers bestaat het team momenteel?

Op dit moment zijn wij met 28 CAN spelers. Van die 28 zijn er het afgelopen jaar zeven nieuwe collega’s bij gekomen en twee vertrokken, dus in totaal zijn we met 5 collega’s uitgebreid.

Wat is er dit jaar allemaal ontwikkeld binnen CAN?

In 2023 hebben we als CAN op verschillende vlakken wat mooie stappen kunnen zetten. Als je kijkt naar ons product- en dienstportfolio dan hebben we dat kunnen uitbreiden met een nieuwe tak: CAN Keurmerksupport. Verder hebben we binnen onze Academy vooral gekeken naar een stukje ontwikkeling rondom bewustzijn programma’s middels allerlei E-learning tools. Ook hebben we als organisatie een grote stap gezet door het aanstellen van een nieuw managementteam waarbij we binnen alle afdelingen verantwoordelijken hebben aangesteld om uiteindelijk veel meer gefocust de volgende stap in onze groei te kunnen maken. En tot slot hebben we ook een stap kunnen zetten in het HR stuk door het aanstellen van een HR adviseur, die ons gaat helpen om CAN ook als droomclub verder te gaan ontwikkelen.

 

Alex_bureau

Dat nieuwe managementteam, hoe bevalt dat?

Voor de meeste MT-leden was het een nieuwe rol dus dat is wennen. Maar daar zijn we heel tevreden over. Voor mijzelf betekende dat natuurlijk ook dat mijn rol veranderde, waarbij ik in de eerste fase vooral bezig ben geweest om iedereen te ondersteunen en te helpen in hun nieuwe rol. De tweede helft van het jaar is voor mij eerlijk gezegd wel een zoektocht geweest in hoe mijn rol het beste tot zijn recht zou kunnen komen. Dat heeft erin geresulteerd dat ik weer wat meer salesactiviteiten kan gaan oppakken, wat ik uiteindelijk ook het allerleukst vind om te doen: in contact zijn met onze klanten en relaties om te kijken of we samen weer mooie dingen kunnen oppakken.

Werken op de laptop bij CAN

Wat was je hoogtepunt van 2023?

Er zijn natuurlijk meerdere hoogtepunten, maar als ik kijk naar wat de meeste impact heeft gehad op het afgelopen jaar dan hangt het samen met een dieptepunt. En dat is dat wij dit jaar ontzettend goed begonnen zijn, maar vervolgens slaagden we er niet in om dat te vertalen naar agenda’s van adviseurs. Daardoor hebben we in de maanden april en mei hele slechte maanden gedraaid als bedrijf. Vervolgens hebben we de koppen bij elkaar gestoken om naar oplossingen te zoeken. Met elkaar hebben we dat helemaal kunnen omdraaien naar een ontzettend goed tweede helft van 2023. Dan ben ik persoonlijk super trots op alle collega’s dat we dat met elkaar hebben kunnen realiseren en vanuit een redelijk gat een behoorlijk toppunt hebben kunnen bereiken.

Welke herinneringen komen boven bij het zien van deze foto’s?

Het afgelopen jaar hebben we onder leiding van onze fun- en feestcommissie ‘CAN2gether’ verschillende uitjes gehad waarbij het thema te land, ter zee en in de lucht was. Zo zijn we met TukTuks het land op gegaan, hebben we met supboards de grachten van Den Bosch onveilig gemaakt en sloten we af in de lucht waarbij we een air crash investigation hebben gedaan op de luchthaven van Rotterdam. Die mijn team overigens heeft gewonnen (;

Daarnaast doen we buiten de CAN Club om nog meer met elkaar onderling. Zo hebben we een padel clubje waarmee we iedere week gaan padellen, een fietsclubje waarmee we volgend jaar een fietstocht gaan doen. En we hebben ook een Ajax clubje waar ik zelf de grootste fan van ben. Dan verzamelen we vlaggetjes van de Europese wedstrijden.

Air Crash Investigation - Groepsfoto

Zijn er nog ontwikkelingen te vermelden over het CAN Beer?

Jazeker! We zijn dit jaar van flessen naar blikken gegaan. Dat heeft eigenlijk verschillende redenen:

  • De kwaliteit van het bier blijft beter bewaard;
  • Het is wat hipper;
  • Het is milieuvriendelijker dan een grote fles.

Dus ik zou zeggen: drinken die handel!

Wat zijn je plannen voor 2024?

In 2024 hoop ik dat we de lijn van de afgelopen jaren hebben kunnen doortrekken. Dat betekent dat we weer minimaal een groei van 25% hebben kunnen realiseren. Maar vooral ook dat onze collega’s de ambities die ze zelf uitspreken tijdens de jaargesprekken van komende januari hebben kunnen waarmaken.

CAN Beer blik

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?

Waar ik persoonlijk in 2024 ontzettend naar uitkijk is dat we de volgende groei van CAN vooral willen gaan invullen met jonge mensen die van school komen of toe zijn aan hun tweede baan. En dat we hen via een duidelijk programma/traineeship willen laten onboarden, inwerken en laten groeien binnen onze organisatie.

Wat zou je jezelf willen meegeven voor 2024?

Eén van mijn vaste uitspraken die ik tijdens presentaties altijd wel een keertje benoem is: alles wat je aandacht geeft groeit. Maar je moet wel de aandacht geven aan de juiste dingen. Ik ben zelf nogal snel enthousiast over allerlei nieuwe ideeën, plannen, mogelijkheden, kansen ed. Het is belangrijk om ook een stuk focus te houden en te zorgen dat we van een acht een negen maken. Dat is een uitdaging voor mij persoonlijk, maar wellicht ook voor de organisatie. Dus daar gaan we het komende jaar meer aandacht aan geven!

Overleg Tamara - Alex

Join the club?!

Denk jij na dit eindejaarsverhaal ‘bij die club wil ik ook horen’? Kijk dan snel eens naar onze openstaande posities! Staat er niets passends voor je tussen? We zijn erg benieuwd naar jouw skills en ambities. Laat ons weten hoe jij denkt dat wij elkaar kunnen versterken.

Vacatures
Aan tafel met Nelis

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024