24 april 2019

De stage van… Ilse van Lierop

Rowena van de Vossenberg

Manager Marketing

Bij CertificeringsAdvies Nederland hebben we kennis delen hoog in het vaandel staan. Zo delen we ook graag onze kennis met studenten van verschillende disciplines en opleidingen door hen een stageplek aan te bieden. Anderzijds leren we zo ook weer van hen; want ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. In de rubriek ‘De stage van…’ vertellen onze stagiar(e)s over hun ervaringen tijdens hun stageperiode bij CertificeringsAdvies Nederland.

Het woord is aan onze ‘administratieve duizendpoot’ Ilse van Lierop. Ilse is 16 jaar oud en volgt de opleiding Management Assistente/Directiesecretaresse aan ROC de Leijgraaf te Veghel. Ilse zit in het eerste jaar van de opleiding en heeft onlangs 10 weken stage gelopen bij CertificeringsAdvies Nederland. In dit verhaal vertelt ze je alles over haar belevenissen bij ons op kantoor.

“Het was leuk om de ontwikkeling te zien”

Het doel van deze eerstejaars stage van 10 weken was ervaring opdoen, kijken of je het leuk vindt en erachter komen of je de goede opleiding hebt gekozen. Zo moest ik een aantal leerdoelen vaststellen, heb ik diverse interviews met collega’s bij CertificeringsAdvies Nederland afgenomen en moest ik bijvoorbeeld een telefoonopdracht uitvoeren. In mijn stagemap heb ik wekelijks de voortgang van de verschillende onderdelen bijgehouden. Iedere week moest ik de docent van school een weekverslag sturen met afgeronde opdrachten. Het was leuk om die ontwikkeling te zien. Dat zagen ze vanuit school gelukkig ook zo. Uiteindelijk heb ik de stage met een voldoende afgerond!

Als ik terugkijk op wat ik in 10 weken heb gedaan, dan is dat behoorlijk divers. En dat vond ik erg prettig, want zo kon ik op verschillende punten meekijken en verschillende taken uitvoeren. Op die manier heb ik allerlei kanten van het bedrijf gezien, wat me een goed beeld gaf van alles wat er op een kantoor gebeurt. Ik heb veel administratieve zaken opgepakt, zoals het voorbereiden van lesmateriaal voor de cursisten wat ik ook weer heb klaargelegd in het cursuslokaal. Daarnaast heb ik veel zaken in kunnen scannen, zodat dit nu allemaal digitaal beschikbaar is en heb ik ondersteund met presentielijsten en projecten in het automatiseringssysteem AFAS.

Stage Ilse van Lierop

Verder heb ik veel ervaring opgedaan met het opnemen van de telefoon en het ontvangen van bezoekers. Dat is ook tevens het onderdeel waarop ik, al zeg ik het zelf, de grootste stap heb gemaakt. In het begin vond ik het erg spannend en nog steeds is het soms lastig communiceren met onbekende mensen. Maar gedurende mijn stage werd ik er steeds beter in. Zo kan ik nu veel makkelijker een groep cursisten verdelen en daarnaast weet ik dat ik aan de telefoon goed moet luisteren naar wat mensen zeggen en hoe ik door kan vragen.

Gezellige werksfeer

Naast administratie en persoonlijk contact heb ik ook af en toe wat neventaken gedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld relatiegeschenken ingepakt voor de marketingafdeling. De werksfeer bij CertificeringsAdvies Nederland is erg fijn. Je kon gewoon zelf vooruit, maar als je iets nodig had dan zijn de collega’s er wel voor je. Bovendien was het in de pauzes erg gezellig met spelletjes als Halli Galli Extreme en Exploding Kittens. En wat ook leuk is: bij CAN besteden ze veel aandacht aan activiteiten zoals een spelletjesmiddag met collega’s en vrijdagmiddagborrels. Erg gezellig allemaal!

Ik zou andere mensen in de toekomst zeker aanbevelen om bij CertificeringsAdvies Nederland stage te lopen. Het is een wat kleiner bedrijf waardoor je met iedereen goed contact hebt en je veel diversiteit hebt in je werkzaamheden. Je mag veel zaken zelf doen, zodat je veel leert. En zoals gezegd is het er altijd gezellig in de pauzes en met de activiteiten, waardoor het erg prettig werken is. Oja, en er is regelmatig lekkere taart!

Stage Ilse van Lierop

Wil jij ook stage lopen bij CAN?

Heb jij, net als Ilse, ook interesse in een stage of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze beschikbare stageplekken op de vacaturepagina.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024

Aan tafel met Nelis (Q1-2024)

3 april 2024