28 augustus 2019

De stage van… Wouter van Venrooij

Bij CertificeringsAdvies Nederland hebben we kennis delen hoog in het vaandel staan. Zo delen we ook graag onze kennis met studenten van verschillende disciplines en opleidingen door hen een stageplek aan te bieden. Anderzijds leren we zo ook weer van hen; want ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. In de rubriek ‘De stage van…’ vertellen onze stagiar(e)s over hun ervaringen tijdens hun stageperiode bij CertificeringsAdvies Nederland.

Het woord is aan onze ‘online marketingstagiair’ Wouter van Venrooij. Wouter is 24 jaar oud en volgt de opleiding Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Wouter zit in het laatste jaar van zijn HBO-studie en heeft onlangs, gedurende 24 weken, zijn afstudeerstage volbracht bij CertificeringsAdvies Nederland. In zijn ervaringsverhaal vertelt hij over zijn scriptie, de marketingactiviteiten en natuurlijk over de leuke momenten bij ons op kantoor.

“Mooie afwisseling tussen theorie en praktijk”

Als vierdejaars student CE had ik al een redelijk beeld van de richting die ik op wilde: (Online) Marketing. Bij CertificeringsAdvies Nederland kreeg ik de kans om in de praktijk mee te maken hoe de marketing binnen een bedrijf functioneert. Het was als jonge marketeer indrukwekkend om te zien hoe de marketing een centrale rol speelt waar alle werknemers in min of meerdere mate bij betrokken worden. In deze stageperiode heb ik voor het eerst echt zelf met een aantal online marketingsystemen gewerkt, zoals bijvoorbeeld Hubspot en Google Analytics. Hiermee heb ik veel kennis opgedaan over hoe de inbound marketing strategie wordt toegepast. Deze ervaringen kan ik zeker goed gebruiken tijdens het vervolg van mijn verdere carrière.

Tijdens mijn afstudeerstage op de afdeling Marketing stond het afstudeeronderzoek centraal. Daarvoor heb ik in de beginfase gesproken met alle betrokken collega’s om een goed beeld te krijgen van het bedrijf en de richting van het onderzoek. Tijdens het gehele traject kon ik altijd rekenen op de hulp en ondersteuning van de twee marketeers van CertificeringsAdvies Nederland. Zij hebben me gezamenlijk begeleid met daarnaast de begeleidende docent vanuit de opleiding. Wat ik ook belangrijk vond, was dat ik intern de indruk kreeg dat er echt interesse was in de uitkomst van het onderzoek. Een extra motivatie dat je niet voor niets bezig bent!

Stage Wouter van Venrooij

Gedurende de stage heb ik de vrijheid gekregen om de combinatie te maken tussen het uitvoeren van mijn onderzoek en het ontwikkelen van mezelf door in de praktijk te leren. Vooral van mijn marketing collega’s heb ik veel praktische uitleg en tips gekregen, welke ik uiteindelijk ook zelf toe mocht passen. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om teksten zo te schrijven dat ze beter gevonden worden in Google. Daarnaast het maken en aanpassen van pagina’s op de website met alles wat daarbij komt kijken en het daarna meetbaar maken in Google Analytics. De afwisseling tussen het onderzoek en de praktijk maakte het mogelijk om mezelf optimaal te ontwikkelen.

Stage Wouter van Venrooij

Gezellige en informele werksfeer

Ik voelde me eigenlijk vanaf de eerste dag welkom. De collega’s binnen CertificeringsAdvies Nederland zijn erg toegankelijk en ook in je geïnteresseerd. Die open houding zag ik ook terug als ik bijvoorbeeld vragen had. Tijd voor mij vrij maken was voor hen totaal geen probleem en die behulpzaamheid heeft me ook echt geholpen tijdens de stage. Ook voor mijn onderzoek hielpen ze mij bijvoorbeeld met het contact leggen met bedrijven voor mijn interviews.

De gezellige informele sfeer zorgt er ook voor dat CertificeringsAdvies Nederland een hecht team is. Dat is ook terug te zien in bijvoorbeeld de leuke vrijdagmiddagborrels. De pauzes kunnen heel gevarieerd ingevuld worden. Soms even een luchtje scheppen tijdens een wandeling met collega’s, maar ook de Playstation werd vaak gebruikt. De onderlinge strijd tijdens een potje FIFA of racen was leuk om mee te maken en was de perfecte afleiding tussendoor. Er worden ook regelmatig leuke activiteiten bedacht. Zo ben ik een keer met alle collega’s naar de Foute Party in Den Bosch geweest. Aan sfeer en teamgevoel dus geen gebrek op deze stageplek!

Stage Wouter van Venrooij

Wil jij ook stage lopen bij CAN?

Heb jij, net als Wouter, ook interesse in een stage of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze beschikbare stageplekken op de vacaturepagina.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q2-2024)

12 juli 2024

Inspireren? Kersverse adviseur Lisanne pakt de koe bij de horens!

9 juli 2024

De TropiCAN BBQ: Een succes

14 juni 2024