25 oktober 2023

DUPLO, voor kinderen? Nee hoor, bij CAN bouwen we volop

Mariël Verwijst

Marketeer

Hoe leg je (relatief) moeilijke materie uit aan een (potentiële) klant die hier eerder nog nooit mee te maken heeft gehad? Daar heeft onze Salesmanager Rico van den Beemt een oplossing voor bedacht! Wekelijks gaat hij, bepakt en bezakt met zijn DUPLO-blokkenpakket, op pad naar leads om uit te leggen wat zij kunnen verwachten. Want waarom moeilijk doen, als je het ook makkelijk kunt maken?

Deze week ging ik (Mariël) samen met Rico mee naar een ISO 9001 verkoopgesprek. Naast dat ik natuurlijk ontzettend benieuwd was naar het inhoudelijke (DUPLO)-verhaal, was een dagje ‘op de stoel van mijn collega’ ook ontzettend inspirerend! Aan het einde van dit blogartikel vind je mijn ‘recap’ van de dag.

Sales met behulp van DUPLO?

Rico vertelt: ‘Wekelijks zit ik bij bedrijven binnen om verkoopgesprekken te voeren. Bij veel organisaties waar ik binnenkom wordt als een berg opgekeken tegen ISO. Dat snap ik aan de ene kant wel, het is (nog) onbekend. Ik ben zelf altijd heel visueel ingesteld, dus ik dacht: hoe kan ik onze ISO-trajecten eenvoudig uitleggen? Nou… met DUPLO blokken!

Ik begin dan met het leggen van de fundering en zo bouwen we het ‘huis’ verder op in lagen. Die lagen bestaan uit verschillende fases binnen het traject. Als je op een gegeven moment het huis hebt staan dan krijg je als kers op de taart de vlag die je kunt uithangen. Dat is dan je certificering. En dat staat uiteindelijk als een huis.’

CAN WBC Sales Met Duplo 2

Vrijheid in de manier van werken

‘Het is fijn dat ik binnen CAN de volledige vrijheid krijg om mijn manier van werken zelf in te richten. Mijn collega’s hanteren weer hele andere manieren van sales. Maar we sparren daar natuurlijk wel met elkaar over. Wat werkt wel en wat werkt niet? Zo proberen we iedere dag weer te ontwikkelen en te optimaliseren. We zijn ook van plan om vaker met elkaar mee op pad te gaan om van elkaar te leren. Daar investeren we serieus tijd in. Het is vaak ook gewoon een kwestie van doen en uitproberen. Niet eindeloos met ideeën blijven zitten die uiteindelijk onder in de kast verdwijnen. Daar krijgen we alle ruimte voor.’ Vervolgt Rico.

Bekijk onze vacatures!

Recap van de dag

Conclusie: een dagje mee met je collega is een absolute aanrader! Waarom? Hieronder heb ik wat highlights voor je verzameld:

  • Ik heb een beter beeld gekregen van wat er in het hoofd van onze (potentiële) klanten omgaat. Een héél handig gegeven voor een marketeer.
  • Door Rico zijn uitleg met DUPLO-blokken snap ik nu nóg beter wat onze dienstverlening, praktisch gezien, inhoudt.
  • Een dagje werken in een andere omgeving werkt inspirerend. Deze keer niet op workation in Spanje, maar juist in ons eigen kikkerlandje.
  • De samenwerking tussen marketing en sales is nóg sterker geworden. Een belangrijk onderdeel binnen onze organisatie! Meer daarover lees je in het artikel: ‘Leren? Tijdens werktijd? Tuurlijk CAN dat!’
  • Ik heb mijn collega beter leren kennen. Zowel op werk- als privégebied. Ik heb nu een beter beeld van Rico zijn werkzaamheden en tegelijkertijd heb ik alles gehoord over zijn plannen met kerst (oh, en ik ken nu ook zijn vaste McDonalds bestelling).

 

Volgende keer tijd voor een dagje op pad met een adviseur! Eens zien hoe de DUPLO blokken in de praktijk op elkaar worden gestapeld.

CAN WBC McDonals Rico & Mariel 2

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024