30 mei 2022

Een tour door dat andere clubhuis!

Eline Kerkhof

Manager Informatiemanagement

Dat andere clubhuis? Ja, dat andere clubhuis! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) zijn we namelijk niet de enige die de kantoorruimte heeft omgedoopt tot ‘clubhuis’. Ook bij AFAS hadden ze die briljante (al zeggen we het zelf) ingeving. Zowel bij AFAS als bij CAN draait het in het clubhuis om inspireren en beleving. Dat is de gemeenschappelijke factor. Dat geldt (helaas voor ons) echter niet voor de grootte van het clubhuis. Het AFAS clubhuis, inclusief het hele terrein eromheen, heeft een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. Wat je daarop allemaal kwijt kunt, mochten wij, de selectie van het CAN team, op vrijdagmiddag 20 mei 2022 met eigen ogen komen aanschouwen tijdens een tour door het AFAS clubhuis en bijbehorende sessie ‘verandermanagement’.

Dat we als CAN team een rondleiding door het nieuwe AFAS clubhuis kregen was een mooie bijkomstigheid, want eigenlijk stond al ruim twee jaar ‘enkel’ een sessie ‘verandermanagement’ op de planning (op de oude AFAS locatie). Vanwege corona en de bijbehorende maatregelen werd de sessie steeds uitgesteld. Toen we EINDELIJK mochten, kwam daar storm Franklin overheen die vanwege flinke windstoten op o.a. de snelwegen roet in het eten gooide. Na lang wachten was het op 20 mei 2022 dan zover: de CAN spelers gingen op bezoek bij AFAS! En vanwege het uitstellen ervan, kon dit mooi gecombineerd worden met een rondleiding door het nieuwe AFAS onderkomen. Geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.

Rondleiding door het AFAS clubhuis

Wie een beetje bekend is met AFAS, of gewoon het nieuws goed in de gaten houdt, kan het niet ontgaan zijn dat zij in 2020 een compleet nieuwe vestiging hebben geopend in Leusden. Naar eigen zeggen: een stimulerende werkomgeving voor collega’s en een uniek visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. Een heus clubhuis dat niet enkel fungeert als kantoorruimte, maar waarin ook collegeruimtes, een restaurant, theater (waar op dit moment 14, het musicalspektakel over Johan Cruijff, draait), videoruimte, kunstcollectie, padelbaan, binnentuin, sportzaal en nog veel meer te vinden zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erin! Van IT-innovatie en entertainment tot aan educatie en werkplezier. En dat alles in een hypermodern pand waar duurzaamheid centraal staat.

Mooi om op TV te zien of te bekijken op de AFAS website, maar nog gaver om het een keer in het echt te mogen bewonderen. En we kunnen je nu uit eigen ervaring vertellen: het was een echte beleving! Om 13.00u werd het CAN team begroet met een heerlijke lunch uit eigen keuken in het AFAS restaurant. Daarna startte de tour door het AFAS domein. Van theater, kunst, sportzaal, werkplekken, videoruimte tot aan het theater, alles mocht uitgebreid worden bekeken. Sommigen onder ons wisten het zelfs tot IN de massagestoel te brengen. Bovendien gaven onze gidsen Marko & Thymo niet enkel een rondleiding, maar vertelden ze ook over de diverse mooie (geschiedenis)verhalen achter alle bezienswaardigheden.

Bron video: Afas.nl

Hoe ga je om met weerstand bij verandering?

Na een indrukwekkende rondleiding mochten we als kers op de taart een sessie over verandermanagement bijwonen. Hoe ga je om met weerstand bij verandering? Dat was de centrale vraag van de middag. De CAN spelers namen hiervoor plaats in één van de AFAS collegezalen en daar werd geluisterd, gelachen, maar ook zeker gepraat en gediscussieerd. Het doel van de sessie was mensen aan het denken zetten en wat praktische handvaten geven om stapjes te zetten op het gebied van verandermanagement.

Eén van die praktische handvaten was ‘het vieren van resultaat’. Geheel in lijn met deze praktische tip sloten we de sessie af met een presentje voor de sprekers Marko & Thymo. Zij kregen allebei een heerlijke fles CAN Beer cadeau om o.a. te vieren dat de middag eindelijk heeft kunnen plaatsvinden! In ruil daarvoor mocht het CAN team voor de derde helft nog even gezellig napraten onder het genot van een borrel in de AFAS bar (want ja een bar kan natuurlijk niet ontbreken in een clubhuis!).

Bron foto: Afas.nl

AFAS sessie verandermanagement
AFAS sessie verandermanagement - Sessie AFAS sessie verandermanagement - Groep AFAS sessie verandermanagement - Borrel

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q1-2024)

3 april 2024

De kracht van een sterk werkgeversmerk? Cultuur is het antwoord!

27 maart 2024

‘Step’s lekker deur!’ – CAN Do activiteit Q1-2024

20 maart 2024