13 oktober 2021

Groeien… Je eigen toekomstpad bepalen? Het CAN bij CAN!

Eline Kerkhof

Manager Informatiemanagement

De ontwikkelingsreis van managementassistent & functioneel beheerder AFAS Eline

‘Een droomclub voor fans en spelers waarbij we de sterren van morgen opleiden’. Een mooie, inspirerende zin, nietwaar? Klinkt als een organisatie met veel ruimte voor groei, persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Maar is dat in de praktijk ook echt zo? Of is dat vooral een mooi praatje richting de arbeidsmarkt? Om te bewijzen dat we ook echt doen wat we zeggen delen we de ontwikkelingsreis van managementassistent & functioneel AFAS beheerder Eline. Dan mag jij aan het einde van dit verhaal zelf bepalen of persoonlijke groei bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) echt een speerpunt is of niet.

Van studie tot fusie

Eline is 29 jaar en werkt inmiddels alweer zo’n 9! jaar bij CAN. Yes, correct! Dat betekent inderdaad dat Eline direct na haar studie bij de organisatie, die destijds nog SOVO opleiding & advies heette, is komen werken. SOVO is later, in 2016, samen met Van de Pol consult gefuseerd tot CertificeringsAdvies Nederland (CAN). Goed, terug naar Eline. Ze is zo’n 9 jaar geleden in dienst gekomen als ondersteunend opleidingscoördinator waarbij ze, samen met een collega, al direct wat grotere klanten mocht ontzorgen op het gebied van trainingen. In de periode daarna is ze doorgegroeid naar zelfstandig opleidingscoördinator en ook verantwoordelijk geworden voor een stuk financiële administratie.

Vervolgens ontstond in 2016 de fusie en ging de organisatie verder onder de CAN vlag. Eline: “Na de fusie werd het dienstenpakket van de organisatie een stuk breder. Zo kwamen er op allerlei fronten kansen waar je als medewerker in mee mocht doen en denken. Vanaf dat moment ben ik mijn takenpakket gaan verbreden. Zo kreeg ik onder andere de verantwoordelijkheid over de hele administratie van een klant en daarnaast heb ik deels bijgedragen aan het inrichten en onderhouden van een nieuw softwaresysteem dat we als organisatie gingen gebruiken. Op gegeven moment kreeg ik ook te maken met een stuk verkoop. Ik belde bijvoorbeeld offerte-aanvragen na.”

Dankzij de ontwikkelingen binnen de organisatie en de kansen die daaruit ontstonden is Eline sinds 2016 non-stop bezig geweest met het verbreden van haar kennis en ervaring. Eline: “Doordat ik op gegeven moment een breed takenpakket had, had ik veel afwisseling. Dat maakte het werk steeds weer uitdagend. Zo kwam ik er vanzelf achter wat ik leuk vond, waar ik goed in was en stapje voor stapje kon ik zo grotendeels zelf mijn toekomstpad uitstippelen. Ideaal voor een jong iemand zoals ik.”

Een mooie ontwikkelingsreis

Het was een mooie ontwikkelingsreis die Eline de afgelopen jaren heeft mogen afleggen. Op gegeven moment kwam ze op het punt dat ze wat meer de diepte in wilde. Eline: “Ik heb een administratieve achtergrond, waardoor ik al snel in de rol van managementassistent terechtkwam. Dat paste me wel. Daarnaast heb ik door de tijd heen ook redelijk wat IT-vraagstukken en softwaresysteembeheer erbij gedaan en daar altijd veel plezier in gehad. Na de fusie wilde de organisatie naar één sterk softwaresysteem dat ondersteunend was aan de bedrijfsactiviteiten. We zijn ons toen gaan oriënteren en zo bij AFAS uitgekomen. In dat oriëntatie en -implementatieproces ben ik actief betrokken, waardoor ik veel bezig was met een stuk procesmanagement. Razend interessant! De combinatie tussen de behoefte die de organisatie had en mijn interesse in procesmanagement zorgden ervoor dat ik naast managementassistent binnen mijn functie ook verantwoordelijk ben geworden voor het functioneel beheer van AFAS.”

CAN jas

Dus als we het goed begrijpen kun je bij CAN alle kanten op en doen waar je zin in hebt? Eline: “Haha, dat zou mooi zijn maar dat is natuurlijk niet zo. Er wordt uiteraard wel gekeken naar iemand zijn ambities en sterke punten. Bovendien is het niet zo dat ik van de ene op de andere dag maar wat met AFAS ben gaan aanrommelen. Bij AFAS in Leusden verzorgen ze voor alle AFAS-modules trainingen en organiseren ze regelmatig kennissessies. Die heb ik tijdens het implementatieproces van AFAS een heleboel bijgewoond. Daarnaast hebben we ons bij de implementatie ook laten ondersteunen door een AFAS-consultant. Daar heb ik ook veel van geleerd.”

POP-ambities en Hbo-opleiding

Eline haar rol als functioneel beheerder AFAS is de laatste jaren steeds uitgebreider geworden doordat de organisatie groeit, maar ook doordat er steeds meer (primaire) processen geautomatiseerd en geïntegreerd worden in de software van AFAS. Eline: “Mijn opleidingsachtergrond is administratief en ligt niet direct op het vlak van procesbeheer. Door ervaring op te doen op de werkvloer en me tot op de dag van vandaag regelmatig bij te laten scholen door het volgen van AFAS-trainingen en sessies, heb ik mezelf ontwikkeld als functioneel beheerder. Toch kwam ik op een bepaald moment tot de conclusie dat ik nog een niveau dieper wilde gaan op het gebied van procesmanagement.”

Ontwikkelingsreis procesmanagement

Die ambitie heeft Eline opgenomen in haar Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Vervolgens heeft ze een roadmap gemaakt met daarin allerlei primaire bedrijfsprocessen die geborgd en geoptimaliseerd kunnen worden in AFAS, zodat de organisatie daarvan kan profiteren. Door te automatiseren en zaken te borgen in het systeem bespaart dat veel tijd, wordt er efficiënter gewerkt en krijgt de organisatie steeds meer inzicht. Het doel van Eline is om met behulp van een softwareapplicatie de organisatie steeds weer naar een hoger niveau te brengen.

Eline: “Het maken van mijn roadmap en uitspreken van mijn ambities heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik nu sinds vorig jaar met ondersteuning van CAN een tweejarige opleiding ‘Hbo-leergang Functioneel Beheer’ volg. Die opleiding volg ik op zaterdag, in mijn eigen tijd, en is deels zelfstudie. De theorie die ik tijdens de studie leer kan ik natuurlijk in mijn dagelijkse werkzaamheden als functioneel beheerder binnen CAN direct toepassen. Zo heeft de organisatie er direct profijt van en daarnaast gaat het natuurlijk hand in hand met mijn eigen ontwikkeling: ik groei daardoor vrijwel dagelijks mee. Win-win dus!”

Vrijheid, verantwoordelijkheid & vertrouwen

Klinkt als een goede match: Eline en CAN! Eline: “Jazeker! Ik vind het persoonlijk heel erg gaaf dat een organisatie als CAN mensen de tijd en ruimte geeft om zelf te ontdekken wat bij hen past en ze zo zelf hun carrièrepad mede laat uitstippelen. Ik ben dan ook erg blij met de kansen die ik de afgelopen jaren heb gekregen binnen CAN. Doordat het mogelijk was om op meerdere fronten ervaring op te doen heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik een passie heb voor procesmanagement/functioneel beheer. Daarnaast ben ik er natuurlijk trots op dat ik heb kunnen bijdragen aan een professionaliseringsslag binnen de organisatie door alle processen te borgen en optimaliseren met behulp van een softwaresysteem. Dat geeft veel voldoening.”

Ontwikkeling van Eline in AFAS

Oja, en dan nog dit: Binnen CAN wordt gewerkt op basis van drie V’s die staan voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen. Eline concludeert: “Het heeft me echt verbaasd wat zo’n filosofie met mensen kan doen. Er ontstaat zo een inspirerende werkomgeving waarin groei centraal staat en je (persoonlijk) volop kansen krijgt. En dan doel ik niet alleen op mijn eigen ontwikkeling en opleiding, maar bijvoorbeeld ook op het feit dat je naast je primaire functie ook nog andere rollen kunt vervullen binnen de organisatie. Zo kun je meedoen in diverse projecten, in een Strategische Denktank (SD) of Operationele Stuurgroep (OS). Door dit alles verbreed je jouw kennis op bedrijfskundig vlak en ben je in je dagelijkse werk eigenlijk continu bezig met ontwikkeling. Al met al ben je bij CAN niet alleen functiegericht bezig, maar kun je op allerlei manieren bijdragen aan groei, van zowel jezelf als de organisatie.”

Join the club!?

Werken bij CertificeringsAdvies Nederland? Dat is (samen)werken volgens ons eigen CAN model waarin de CAN filosofie centraal staat! Nieuwsgierig? Lees meer ervaringsverhalen, bekijk onze vacatures of kom gewoon eens langs in ons clubhuis! Wij vertellen je graag meer over (werken bij) onze organisatie.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024