24 mei 2023

Lekker eten en leren tijdens de CAN Kennisavond Omgevingswet

Florian Verschuren

Marketeer

Bij CertificeringsAdvies Nederland organiseren we ieder kwartaal een interne kennisavond waarin we eerst lekker met elkaar eten, om vervolgens kennis te delen en elkaar te inspireren over een bepaald onderwerp of thema. Afgelopen dinsdagavond 23 mei stond de kennisavond over het thema Milieu op het programma. Spreker was onze eigen adviseur Tommy Yedidya en hij nam ons deze avond mee in de Omgevingwet. Er werd niet enkel theorie verteld, maar er werd ook praktisch gekeken naar hoe wij als CertificeringsAdvies Nederland (CAN) rekening kunnen houden met de komst van de Omgevingswet binnen onze dienstverlening en in de trajecten die we samen met onze klanten uitvoeren. Er ontstond een levendige en interessante discussie over wat de wet inhoudt en wat wij als organisatie hiermee kunnen. Een verslag van de avond lees je hier!

Eten in het zonnetje

Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op alle indrukken van de avond, is het belangrijk dat iedereen van te voren lekker kan ontspannen en bijkomen van de werkdag. Ontspanning is immers minstens zo belangrijk als inspanning! Daarom begint de kennisavond niet direct nadat iedereen klaar is met werken, maar nemen wij eerst uitgebreid de tijd om lekker te eten. Ditmaal werd er gezorgd voor een lekkere catering met onder andere salades, satés en spareribs. En omdat de zon er ook zin in had, besloten wij het eten te versmaden op ons privé dakterras. Lekker een beetje kletsen en eten met elkaar is de ideale voorbereiding op een inspirerende avond.

Moeilijke stof, heldere uitleg

Het centrale thema van de kennisavond was dus de Omgevingswet. Deze wet staat al een tijdje in de wacht, maar gaat toch echt van kracht op 1 januari 2024. Onze adviseur Tommy, specialist op het gebied van Milieu, legde ons uit dat de wet het eenvoudiger moet maken om te toetsen of bouwinitiatieven uitgevoerd mogen worden of niet. Dit zou het geval zijn omdat er van 26 aparte wetten nu 1 grote wet komt omtrent de inrichting van onze omgeving. Daarnaast komt er ook één groot Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) waarop alle initiatieven getoetst kunnen worden én waarop benodigde vergunningen aangevraagd kunnen worden. Dit klinkt vrij simpel, maar de werkelijkheid is net iets gecompliceerder. Voor de aanwezigen is de moeilijke stof in ieder geval helder uitgelegd! Credits hiervoor naar Tommy.

Vooruitkijken

Al tijdens de uitleg van Tommy werden er vragen gesteld en vonden er interessante discussies plaats. Er werd hardop nagedacht over welke aspecten van de Omgevingswet nu echt interessant zijn voor onze CAN-klanten en op welke manier wij hiermee rekening kunnen gaan houden in onze dienstverlening. Hierdoor kwamen er een hoop ideeën naar boven en is er een helder beeld geschetst over hoe wij om zullen gaat met de komst van deze wet. Tijdens de kennisavonden wordt er altijd ruimschoots aandacht besteed aan hoe de – soms abstracte – stof nu praktisch gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat wij ook echt aan de slag gaan met de inhoud van de kennisavonden en dat het meer is dan een avondje uit. Erg leerzaam dus!

Join the club?!

Lijkt het jou na het lezen van dit artikel ook erg leuk lekker met je collega’s een hapje te eten en je daarna te laten inspireren? Overweeg dan eens een transfer naar de CAN Club! Bekijk onze openstaande vacatures en laat ons weten wat jouw skills en ambities zijn. Wie weet zit jij binnenkort met ons te genieten van een kennisavond!

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024

Aan tafel met Nelis (Q1-2024)

3 april 2024