19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Rowena van de Vossenberg

Manager Marketing

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel 400 in ’s-Hertogenbosch.

Groot, groter, groots!

Gedurende de pandemie hoor je almaar verhalen van organisaties die het thuis- en hybride werken hebben ontdekt en daardoor tot inzicht zijn gekomen dat ze flink kunnen besparen op kantooroppervlak. Tal van bedrijven stoten panden af en/of kiezen voor kleinere huisvesting. Bij CertificeringsAdvies Nederland hebben we juist het tegenovergestelde gedaan. We zijn verhuisd naar een twee keer zo grote kantoorruimte. Gewoon omdat het CAN?! Nee, daar zit wel degelijk een gedachte achter. Lees snel verder!

Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen als fundament

Bij CAN werken we volgens onze eigen CAN filosofie waarin de drie V’s van Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen centraal staan. Nelis van de Pol, directeur bij CAN, vertelt: “We vertrouwen op het verantwoordelijkheidsgevoel van onze medewerkers. Mensen zijn prima in staat om, binnen bepaalde kaders, in goed overleg met elkaar te bepalen wat wel en niet kan. Dat geldt dus ook voor omgaan met flexibele werktijden, thuiswerken en de juiste balans vinden tussen in- en ontspanning.

Zo werken we bij CAN bijvoorbeeld al geruime tijd niet meer standaard dagelijks op kantoor op een vaste werkplek met vaste tijden. Dat is allang niet meer van deze tijd. Dat die aanpak de juiste is en wel degelijk functioneert werd nog maar eens bevestigd tijdens de coronapandemie. Gedurende de eerste lockdown hebben we als team bewezen dat we de verantwoordelijkheid, ook gewoon vanuit huis, met elkaar kunnen pakken en ongeacht de werkplek of (digitale) overlegvorm de juiste stappen met elkaar kunnen zetten.”

Samen herinneringen maken

Nelis vervolgt zijn verhaal: “In 2021 werden we, vanwege een aflopend huurcontract, gedwongen om na te denken over onze huisvesting. We zijn toen gaan kijken naar wat er vanuit de organisatie nodig is om te faciliteren dat iedereen zijn of haar werk goed kan doen. Maar ook naar hoe we de passie in de organisatie kunnen houden, de ambities met elkaar kunnen versterken, persoonlijke ontwikkeling kunnen bevorderen en hoe we in zijn geheel de groei van het bedrijf kunnen stimuleren. De essentie is dat we een plek willen hebben waar we samen kunnen komen om de juiste dingen met elkaar te doen. We willen dat er energie ontstaat als je bij elkaar bent, in plaats van dat je bij elkaar bent omdat het moet en zit te wachten tot het 17.00u is.

Uiteindelijk hebben we onszelf de vraag gesteld wat de rol is van huisvesting in dit geheel? Onze visie daarop is dat je op kantoor komt om samen herinneringen te maken en te delen. Simpel gezegd: werken doe je maar thuis. Theoretisch gezien kun je namelijk overal werken, daar hoef je niet voor naar een kantoor te komen. Je moet juist naar kantoor komen omdat je graag de energie wilt voelen, met elkaar ambitieuze dingen wilt doen, wilt delen wat je hebt (mee)gemaakt, de visie van een ander wilt horen of omdat je gewoon lol wilt hebben met elkaar. Een goede balans tussen in- en ontspanning hoort er immers ook bij.”

Tafeltennis in het CAN clubhuis

CAN Clubhuis

Uiteindelijk is de hoofdvestiging van CertificeringsAdvies Nederland per 1 januari 2022 te vinden in ’s-Hertogenbosch. Van daaruit wordt er gewerkt in een multifunctioneel ingericht kantoorpand. Bij de inrichting van de nieuwe kantooromgeving is er, met in gedachte bovengenoemde visie, voor gezorgd dat de volgende zaken worden gefaciliteerd:

 • (Samen)werken
 • Overleggen en brainstormen
 • Creativiteit en nieuwe ideeën stimuleren
 • Elkaar inspireren
 • (Samen) ontspannen
 • Herinneringen maken en delen
 • Events en trainingen organiseren

 

Nelis: “Wanneer je bovenstaande samenvoegt dan kom je eigenlijk op een soort clubhuis uit. Vandaar ook dat het nieuwe kantoor de naam ‘CAN clubhuis’ draagt. Je komt daar naartoe om lekker intensief bezig te zijn met een (werk)workout en na je inspanning ga je lekker een potje tafelvoetballen, gamen op de Playstation of even bijkomen op de loungebank. Het clubhuis faciliteert in alle zaken die je nodig hebt om zowel je inspanning als ontspanning op een goede manier te doen.”

Tafelvoetbal bij CAN

Voor elk doel een faciliteit

Een rondje door het clubhuis leidt je langs allerlei faciliteiten om bovenstaande doelen te realiseren, zoals:

 • Ergonomisch ingerichte werkplekken waar je comfortabel kunt (samen)werken. De bureaus staan in blokken van drie gepositioneerd zodat je ook kunt overleggen op de werkplekken.
 • Stiltecoupés voor rust en focus waarin je jezelf even kunt afsluiten van de rest van het clubhuis om geconcentreerd te werken of om even ongestoord te (video)bellen.
 • Een ruime eventruimte waarin allerlei interne en externe events, presentaties en trainingen kunnen worden georganiseerd.
 • Een brainstormruimte voor de creatieve geest(en) met een flip-over, whiteboard, en tv-scherm. De ruimte biedt zowel zitplekken, plekken voor staand overleg alsmede ergonomische zitkubussen en zitballen. Even lekker van de bureaustoel af om nieuwe ideeën te bedenken.
 • Een meetingruimte met ruime vergadertafel waarin je kunt overleggen, sollicitatiegesprekken kunt voeren, samen kunt werken en andere meetings kunt organiseren.
 • Een heleboel vierkante meters die gereserveerd zijn voor ontspanning. Zo hebben we een tafelvoetbalspel, een tafeltennistafel, een loungebank met Playstation waar je lekker Fifa, F1 of karts kunt spelen en een gezellige stamtafel met pantry waar je even rustig koffie kunt drinken, kunt lezen, lunchen of kletsen met elkaar.

 

Dat alles is in een sportief jasje gegoten. Zo vind je in het clubhuis allerlei sportieve elementen zoals een turnbok, een wielrenfiets, een bokszak, turnringen, ballen, etc., maar ook voor elke ‘speler’ van het CAN team een eigen clubshirt met naam en rugnummer. Op die manier wordt er een (h)echt clubgevoel gecreëerd voor een club waar je graag naartoe komt.

Clubhuis als visitekaartje

Nelis vult aan: “Het clubhuis is niet alleen een belangrijk aspect voor het huidige team van medewerkers, maar speelt ook een rol als marketingtool om aan de buitenwereld te laten zien wie we zijn en wat we doen. Het clubhuis is ons visitekaartje wat mensen moet aanspreken en iets dat een blijvende indruk moet achterlaten. Relaties, sollicitanten en andere geïnteresseerden die in ons clubhuis de deur opendoen moeten het gevoel krijgen: ‘deze club, daar wil ik bijhoren’. Je kunt ze letterlijk de cultuur laten voelen, CAN sfeer laten proeven en een stukje beleving bieden waar ze energie van krijgen. Zo kom je echt tot verbinding met mensen.”

De optimale werk(plek)mix

“Een organisatie is een samenspel van mensen en mensen hebben simpelweg drang naar sociale interactie. Dat is niet altijd op te lossen met een digitale meeting. Er moet tijd en ruimte zijn om actief en fysiek verbinding met elkaar te maken, zowel inspannend als ontspannend. Wanneer je alleen of voornamelijk thuiswerkt, dan mis je de verbondenheid met de club en het sociale praatje bij de koffieautomaat of vrijdagmiddagborrel”, legt Nelis uit.

“Werken in het clubhuis stimuleert de saamhorigheid en werkt bevorderend voor de cultuur. Bij CAN streven we daarom naar een optimale mix van (samen)werken op kantoor en thuis. Het samenkomen in het clubhuis moet zorgen voor energie, ontspanning, ontmoeting, inspiratie en ideeën. Daar kun je thuis weer mee verder!”

Nieuwsgierig naar ons CAN clubhuis? Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven! De koffie staat klaar. Wil je liever elke dag de sfeer – of onze koffie – proeven? Kom dan werken bij CertificeringsAdvies Nederland. Lees meer ervaringsverhalen of bekijk onze vacatures.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024