15 september 2021

Werken met uitzicht op het zwembad in de Spaanse zon? Het CAN!

Mariël Verwijst

Marketeer

De workation van marketeer Mariël

Een workation? Jazeker! De term die staat voor de combinatie tussen werk en vakantie. Hoe dan? Nou bijvoorbeeld zoals Mariël, marketeer bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN), die een ‘workation’ hield in de Spaanse zon. In een mooi vakantiehuis, mét zwembad, nabij het pittoreske Malaga zocht zij een week lang de ideale balans tussen in- en ontspanning op. Iets wat perfect aansluit bij onze CAN filosofie.

Digitaal werken op afstand is, zeker door corona, normaal geworden. Maar waarom thuis werken of (bij de klant) op kantoor als het ook op een unieke locatie kan? Mariël nam de proef op de som. Als een ware digitale nomade combineerde ze een week lang deadlines halen, taken afronden en overleggen met collega’s met een frisse ochtendduik voor het inloggen, strandwandelingen na werktijd, een siësta na de lunch en een woensdagmiddagborrel aan het zwembad.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Klinkt goed, zo’n workation! Zoiets als lang leve de lol? Haha nee, er moet ook gewoon gewerkt worden natuurlijk. Bij CAN vertrouwen we erop dat iedereen daarin zijn verantwoordelijkheid neemt. Wanneer de werkzaamheden het toelaten kun je werken waar en wanneer jij wilt. Dat betekent dus ook dat werken op een heerlijke (vakantie)plek en in je vrije tijd vakantie vieren tegelijk tot de mogelijkheden behoort.

Zo zorgde Mariël er vanuit Malaga onder andere voor dat de maandelijkse CAN nieuwsbrief netjes op tijd de deur uitging, dat de social media posts het gewenste publiek bereikten en dat ze present was bij de digitale overleggen die voor die week gepland stonden. En wanneer iemand haar (ongepland) nodig had, was ze gewoon bereikbaar via Microsoft Teams. En dat alles op slippertjes met uitzicht op het zwembad. Wat wil je nog meer?

Buiten haar werktijden om kon Mariël lekker genieten van de extra’s die werken op zo’n unieke locatie met zich meebrengen: heerlijk uit eten op een zonnig terras, genieten van een glaasje sangria aan het zwembad, lekker de toerist uithangen of even uitwaaien aan de zee en zo heerlijk tot rust komen na een drukke werkdag.

Workation van Mariël - Zwembad

Het vergroot het werkplezier

En wat vindt Mariël eigenlijk zelf van haar ‘workation’? Mariël: “Werken in een andere omgeving inspireert, is goed voor de creativiteit en vergroot het werkplezier. Je kunt ongestoord in je eigen bubbel werken en zo mooie dingen voor elkaar krijgen. Bovendien kom je opgeladen weer thuis.”

Mariël vervolgt: “Een kenmerk van werken bij CAN is de optimale balans tussen in- en ontspanning. Tijdens mijn workation in Malaga kwam dat bijvoorbeeld mooi tot uiting: op woensdagmiddag liet mijn agenda het toe om lekker te chillen aan het zwembad. En op zaterdagochtend ben ik extra vroeg opgestaan om in alle koelte nog even een paar uur geconcentreerd te knallen achter mijn laptop om het werk gedaan te krijgen en alle afspraken na te komen.”

En collega’s? Die merkten niets van het feit dat Mariël vanuit Malaga werkte. Nou ja… Mariël zag wel wat jaloerse gezichten tijdens digitale overleggen zodra collega’s ontdekten dat die achtergrond bij de videocall deze keer WEL ECHT was!

Workation van Mariël - Werken

Join the club!?

Werken bij CertificeringsAdvies Nederland? Dat is (samen)werken volgens ons eigen CAN model waarin de CAN filosofie centraal staat! Nieuwsgierig? Lees meer ervaringsverhalen, bekijk onze vacatures of kom gewoon eens langs in ons clubhuis! Wij vertellen je graag meer over (werken bij) onze organisatie.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q2-2024)

12 juli 2024

Inspireren? Kersverse adviseur Lisanne pakt de koe bij de horens!

9 juli 2024

De TropiCAN BBQ: Een succes

14 juni 2024