30 oktober 2020

De stage van… Mariël Verwijst

Mariël Verwijst

Marketeer

Bij CertificeringsAdvies Nederland hebben we kennis delen hoog in het vaandel staan. Zo delen we ook graag onze kennis met studenten van verschillende disciplines en opleidingen door hen een stageplek aan te bieden. Anderzijds leren we zo ook weer van hen; want ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. In de rubriek ‘De stage van…’ vertellen onze stagiair(e)s over hun ervaringen tijdens hun stageperiode bij CertificeringsAdvies Nederland.

Het woord is aan onze ‘Marketing Stagiaire’ Mariël Verwijst. Mariël is 21 jaar oud en volgt de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mariël zit in het laatste jaar van haar HBO-studie en heeft onlangs, gedurende 6 maanden, haar afstudeeropdracht uitgevoerd bij CertificeringsAdvies Nederland. In haar ervaringsverhaal vertelt ze over haar ervaringen als afstudeerstagiaire, de werkzaamheden en de gezellige werksfeer.

Toegevoegde waarde

Eind april 2020 ben ik gestart met mijn afstudeeropdracht voor CertificeringsAdvies Nederland in het kader van mijn opleiding Commerciële Economie. Dit was nog midden in de corona thuiswerk tijd. Ondanks het gekke begin, ben ik vanaf de start super goed begeleid. Nog voordat ik officieel aan mijn afstudeerperiode begon, had ik al een werklaptop thuis en waren mijn persoonlijke accounts op systemen zoals Hubspot, WordPress en Microsoft Teams al aangemaakt. Door deze zorgvuldige voorbereiding had ik al snel door dat ik super goed terecht was gekomen bij CertificeringsAdvies Nederland.

Daarna heb ik een vliegende start kunnen maken. Mijn plan van aanpak, de ‘bouwtekening’ van mijn afstudeeropdracht, was al met behulp van CertificeringsAdvies Nederland geoptimaliseerd. Daardoor kon ik meteen aan de slag met mijn onderzoek! Rowena heeft me in de eerste weken ontzettend veel uitgelegd over marketing gerelateerde onderwerpen. Zo zag ik al snel hoe de theorie wordt toegepast in de praktijk! De branchemanager en adviseurs hebben mij geholpen met het vinden van respondenten voor mijn interviews. Zo had ik binnen no time mijn onderzoeksresultaten binnen en kon ik conclusies gaan trekken. Ik heb daardoor ook veel tijd kunnen besteden aan mijn advies waardoor er steeds meer toegevoegde waarde kwam aan mijn scriptie.

CAN brainstormruimte voor overleg

“Een gezellig en betrokken team”

Door de informele sfeer en het gezellige team werd ik met open armen ontvangen. Als ik hulp nodig had met mijn onderzoek, werd ik aan alle kanten geholpen. Er werd bijvoorbeeld altijd tijd vrij gemaakt voor het meewerken aan een interview, het nakijken van mijn hoofdstukken of het meedoen met een brainstorm over mijn onderzoek. Door de waardevolle feedback heb ik mijn stukken tijdens officiële deadlines altijd zo volledig mogelijk in kunnen leveren.

Doordat ik zelf ook taken mocht uitvoeren, is mijn afstudeerperiode een ontzettend leerzame tijd geweest. Mijn afstudeeropdracht heeft altijd de prioriteit gehad, maar daarnaast kon ik ook altijd aan de slag met andere leuke werkzaamheden. Daardoor heb ik leren werken met systemen zoals Hubspot en WordPress. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om een van mijn adviezen al te implementeren. Het is heel gaaf om te zien dat er dus ook écht wat met mijn advies wordt gedaan!

Tijdens de afgelopen periode ben ik ook betrokken geweest bij verschillende projecten. Daardoor heb ik samengewerkt met verschillende collega’s, die ik normaal gesproken niet zo vaak sprak. Door deze ‘extra’ projecten kreeg ik mee wat er in de organisatie speelde. Daarnaast voelde ik me natuurlijk erg gewaardeerd omdat ik, als stagiaire, werd betrokken bij dit soort projecten. Ik heb me dan ook geen enkel moment het ‘stereotype stagiaire’ gevoeld.

Werken bij CAN - Mariël - Verstappen

“Een mooi vooruitzicht!”

Ondanks dat de afgelopen tijd voornamelijk bestond uit werken vanuit huis, heb ik het als ontzettend positief ervaren. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond. En dankzij videobellen sprak ik mijn collega’s nog gewoon elke dag! Ik ben ontzettend blij dat ik als kers op de taart de kans krijg om mijn avontuur bij CAN voort te zetten als marketeer. Daar hoefde ik geen moment over te twijfelen. Zo’n mooie stap aan het begin van mijn carrière kan ik natuurlijk niet laten schieten. Ik heb super veel zin in deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om aan mijn eerste echte baan te beginnen binnen dit ambitieuze en gezellige team. Een fantastisch vooruitzicht!

Wil jij ook stage lopen bij CAN?

Heb jij, net als Mariël, ook interesse in een stage of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze beschikbare stageplekken op de vacaturepagina.

Bekijk stages

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024