9 juli 2024

Inspireren? Kersverse adviseur Lisanne pakt de koe bij de horens!

Rowena van de Vossenberg

Manager Marketing

Per 1 april en nééé, dit is geen grap, kiest Lisanne Vermeer de aanval binnen onze selectie! Als adviseur heeft ze namelijk het onderwerp ‘bewustzijn’ omarmd. Zoals bekend begeleiden we bij de CAN club organisaties met en rondom certificeringen, zoals ISO-normen. Tegenwoordig wordt in iedere ISO-norm gevraagd om het creëren van bewustwording onder medewerkers, bijvoorbeeld op gebied van kwaliteit, veiligheid, informatiebeveiliging etc. Maar wat is dat eigenlijk bewustwording en bewustzijn? En hoe pak je dat aan binnen jouw organisatie? Dat weet onze sterspeler Lisanne je inmiddels haarfijn te vertellen!

Kennisavond bewustzijn

Bij CAN zijn we een kennisorganisatie en één van onze kernwaarden is ‘inspireren’. Inspireren van klanten, maar ook van elkaar. Om die reden organiseren we regelmatig interne kennisavonden waarbij CAN-spelers kunnen aanschuiven om nieuwe kennis op te doen en geïnspireerd te raken. Lisanne, slechts enkele maanden onderdeel van de selectie, heeft met betrekking tot het thema bewustzijn gelijk de koe bij de horens gepakt en organiseerde op 8 juli 2024 een kennisavond in ons clubhuis met als doel, juist de selectie inspireren!

CAN - Lisanne Vermeer

Driehoek en de menskant

Bewustzijn/bewustwording is een relatief nieuw onderwerp binnen de CAN dienstverlening. Het heeft een sterke relatie met de menskant. Die ken je nog wel toch? Uit onze driehoek? Voor het gemak plakken we ons driehoek-aanpak plaatje nog even naast deze tekst. Ja, die dus! Bij CAN hebben we een aanpak waarbij we ons richten op ondernemen, (jouw) organisatie en (jouw) mensen; die drie aspecten moeten als je het ons vraagt optimaal met elkaar in balans zijn, want dat levert toegevoegde waarde op voor je organisatie. Ons uitgangspunt is daarom nooit de norm, maar juist jouw organisatie. Meer lezen? Bekijk onze aanpak.

Wanneer we specifiek inzoomen op de menskant of mensen binnen organisaties, dan spreek je al snel over gedrag en handelen. Waarom doen mensen wat ze doen? Hoe krijg je mensen mee op weg naar je doelen? En hoe zet je verandering in gang? Allemaal vragen die een sterk verband hebben met bewustzijn/bewustwording. En ook allemaal uitdagingen waar onze klanten en de adviseurs die bij onze klanten opdrachten uitvoeren mee te maken hebben. Om die reden is Lisanne het CAN team komen versterken: om aan de slag te gaan met dat stuk bewustwording door o.a. het ontwikkelen van een tool.

Masterclass en 4D-model

Om de organisatie mee te nemen in dat verhaal en ook een stukje van haar opgedane kennis te kunnen delen vond er op 8 juli dus een kennisavond plaats. Lisanne trapte deze kennisavond af met een masterclass over bewustzijn en wist dat interactief te verpakken met behulp van Mentimeter waarbij aan de aanwezigen een aantal vragen werden gesteld die daarna open besproken werden. Dat leverde interessante gespreksstof op!

Vervolgens nam adviseur Gerben het woord van Lisanne over. Gerben is in de dagelijkse praktijk veel bezig met o.a. veiligheid bij diverse opdrachtgevers. Samen met mensen in een organisatie naar oplossingen zoeken, risico’s verkleinen, draagvlak creëren etc. is waar zijn passie ligt. Gerben vertelde daarover in combinatie met een model dat hij veel toepast: het 4D model. Rode draad in zijn verhaal is dat je altijd de dialoog aan moet gaan met mensen. Interactie is namelijk belangrijk, want het gaat twee kanten op.

Daar stopte de boodschap van Gerben echter niet! Inspireren gaat verder dan alleen luisteren naar elkaar: De CAN-spelers mochten namelijk zelf de proef op de som nemen en het 4D-model gaan toepassen op de eigen CAN club organisatie. In kleine multidisciplinaire groepjes, de zogenaamde ‘learning teams’, werd uit elkaar gegaan en ieder groepje kreeg de opdracht om met behulp van het 4D-model praktijksituaties te bespreken om van daaruit te kijken hoe het beter kan. Dit leverde direct interessante inzichten op! Aan het einde van de avond werden deze, samen met de toegepaste methode, centraal besproken. Erg nuttig! Al met al was het een inspirerende avond, boordevol kennis, nieuwe inzichten, handige en bovenal praktische tips en voor de CAN-spelers weer genoeg stof tot nadenken om toe te passen in het werkveld!

Join the club?!

De kennisavond van Lisanne: boordevol inspiratie en daarmee een avond uit het CAN-boekje dus! Complimenten aan Lisanne voor de goede organisatie. Leuk om, ondanks dat je nog maar kort aan de slag bent, nu al onderdeel uit te mogen maken van jouw (inspiratie)reis!

Denk jij na het lezen van dit groeiverhaal, hé bij die club wil ik ook horen? We komen graag met je in contact. Kijk snel of er een passende positie voor je tussenstaat? Nee? Geen probleem, ook dan komen we graag met je in contact. Laat ons weten wat jouw skills zijn!

Vacatures
CAN - SUP till you DRUP - groepsfoto

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q2-2024)

12 juli 2024

Inspireren? Kersverse adviseur Lisanne pakt de koe bij de horens!

9 juli 2024

De TropiCAN BBQ: Een succes

14 juni 2024