4 juli 2023

AFAS Open 2023: Onze collega Eline was er natuurlijk (weer) bij!

Rowena van de Vossenberg

Manager Marketing

Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we met de ERP-software van AFAS. En dat betekent dus ook dat wij iemand in dienst hebben die ons AFAS-systeem in beheer heeft. Haar naam is Eline Kerkhof en ze is bij CAN Manager informatiemanagement. Een groot deel van haar tijd is ze bezig met het implementeren, beheren en optimaliseren van (bedrijfs)processen in AFAS. Op die manier laten we binnen CAN het systeem zoveel als mogelijk (geautomatiseerd) het werk doen! Het voordeel van werken met AFAS is dat je niet alleen een systeem tot je beschikking hebt dat dit kan, maar ook een kennispartner die je (op weg) helpt bij de inrichting en optimalisatie ervan. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo optimaal mogelijk gebruik maakt van het AFAS-systeem wordt er door AFAS zelf veel aan gedaan om enerzijds het systeem te verbeteren (nieuwe versies) en anderzijds de beheerders binnen organisaties hiervan op de hoogte te brengen en ervoor te zorgen dat zij voorzien worden van de juiste kennis om met de software te kunnen werken. Om die reden organiseert AFAS o.a. jaarlijks de AFAS Open, een kennisevent voor AFAS beheerders. Dit jaar vond dit plaats in week 24. Eline bezocht het event op donderdag 15 juni en deelt in dit blogartikel haar ervaringen van die dag!

Van Profit 22 naar Profit 1

In het openingswoord geeft een spreker van AFAS aan dat de toekomst vandaag begint. En dat je als organisatie mee moet bewegen met de (snelheid van) ontwikkelingen. Daarop aansluitend presenteert AFAS haar nieuwste versie van de Profit-software. En dat is niet Profit-versie met daaraan gekoppeld een getal dat de huidige versie opvolgt (Profit 23), maar Profit 1. Profit 1 wordt aangekondigd als een volledig nieuwe versie van de ruggengraat van de klant haar bedrijfssoftware. De software blinkt uit met een volledig nieuwe gebruikerservaring die nog intuïtiever werkt en gebruiksvriendelijker is. Profit 1 zit boordevol nieuwe technieken. Naar verwachting kunnen organisaties eind augustus overstappen naar Profit 1.

Bron video: AFAS

Informatie en inspiratie

Eline: “Ik ben al een aantal keer naar de AFAS Open geweest en altijd weten ze er bij AFAS weer een leuke, inspirerende dag van te maken. Dat was ook deze keer weer het geval. De plenaire sessie was ingestoken als soort van tijdreis. Daarbij zag je AFAS toen en nu en zag je eigenlijk de ontwikkeling die AFAS door heeft gemaakt. Het is leuk om te zien hoe AFAS door de jaren heen is veranderd en verbeterd. Bovendien ziet de nieuwe versie van AFAS die eraan zit te komen er erg mooi en gebruiksvriendelijk uit. Nog een paar weekjes wachten en dan kunnen we er zelf mee werken. Daar kijk ik naar uit!”

AFAS Open 2023

Eline bezocht tijdens de AFAS open naast de plenaire sessie ook nog een aantal workshops/kennissessies. O.a.

Maximaal werken met documentsjablonen:
Eline: “Met documentsjablonen kun je op een fantastische manier informatie delen in je organisatie via Insite. In deze sessie werden praktische voorbeelden gegeven. Van die voorbeelden waarbij je tijdens de sessie ook echt denkt, dat kunnen wij ook gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het vereenvoudigen van werkinstructies delen waarmee je makkelijk nieuwe medewerkers in kan leren of nieuwe processen kunt verspreiden. Alles is op één centraal punt terug te vinden.”

Autorisatiedashboard:
Eline: “Binnen CertificeringsAdvies Nederland (CAN) ben ik verantwoordelijk voor AFAS dus ook voor de gehele autorisatie van het systeem. Dit wordt natuurlijk wel afgestemd met verschillende verantwoordelijken binnen de organisatie, maar het beheren van deze autorisatie per functie doe je binnen AFAS. Tijdens deze sessie liet AFAS een nieuw dashboard zien waarmee je beter inzicht krijgt in je autorisaties in AFAS. Deze sessie leverde dan ook weer waardevolle input op voor een mooie verbetering van ons systeem en het beheren daarvan.”

Nieuw in Insite:
Eline: “Insite is ons interne platform waarbinnen we alle processen uitvoeren. Van primaire processen van onze projecten, tot aan processen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In deze sessie zagen we ook weer een hele mooie nieuwe verbetering van AFAS, namelijk hoe kun je de look & feel makkelijker aanpassen zonder een designer te moeten zijn. Oja, en ook een beter integratie met de agenda functie.”

AFAS Open 2023 - Ijsco

Join the club?!

Eline: “Zoals je ziet waren er genoeg inspirerende sessies om onze AFAS-omgeving verder te verbeteren en te optimaliseren. Door deze sessies en het bijwonen van de hele dag heb ik weer genoeg energie om verder te bouwen aan ons ERP-systeem. Naast kennis die AFAS op de AFAS Open deelt, is het ook leuk om personen van andere organisaties te ontmoeten die het systeem binnen hun organisatie beheren en hun kennis delen. En er was nog zeker meer te halen bij de AFAS Open, waaronder een lekker ijsje wat erg welkom was op deze warme dag!

Wil jij ook met AFAS werken? Of zien hoe dat binnen onze organisatie werkt vanuit een andere interessante positie? Laat ons dan weten wat je skills zijn! Bekijk onze openstaande vacatures! Zit er geen passende vacature voor je tussen, maar zie je wel kansen om elkaar te versterken? Laat ons dan weten waarom jij onze selectie kunt versterken. Doe een open sollicitatie of neem contact op.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024