3 oktober 2022

Snelheid gegarandeerd bij het ‘Official F1 Racing Centre’ in Utrecht

Rico van den Beemt

Salesmanager

Ieder kwartaal verruilen we bij CAN de maandelijkse derde helft borrel een keertje voor een ‘CAN Do’ activiteit. Altijd weer is het een verrassing wat er deze ronde op het programma staat. Wanneer Max Verstappen echter prominent in je clubhuis te zien is, kun je er niet omheen om als CAN club een keertje een bezoek te brengen aan het ‘Official F1 Racing Centre’ in Utrecht. De CAN Do van 30 september bestond dan ook uit twee F1 races in geavanceerde racesimulatoren. Snelheid gegarandeerd!

Een ware F1-ervaring

Bij het Official F1 Racing Centre, dat zich bevindt in The Wall in Utrecht, beschikken ze over drie grids die elk bestaan uit 20 geavanceerde racesimulatoren. Tegen 16.00u arriveerden zo’n 17 CAN-spelers op deze indrukwekkende locatie om samen een ware F1-ervaring te beleven.

Na een hapje en drankje, werd er plaatsgenomen in de instructieruimte waar iedereen een instructie kreeg over de stoel- en stuurinstellingen en waar verdere race-informatie werd verschaft. Vervolgens mocht iedereen plaatsnemen op de grid in een eigen F1-stoeltje met echt F1-stuur en racepedalen.

Teamfoto F1 race simulator Utrecht

GP van Spa Francorchamps

Onder begeleiding van een race Marshall, die af en toe hard nodig was om sommige auto’s weer op het juiste spoor te krijgen, en met allerlei elementen zoals wind, rook, lichteffecten en force feedback werd er gestart met de eerste vrije training. Daarna volgde de kwalificatie voor de Grand Prix van Spa Francorchamps en als klap op de vuurpijl werden er 11 raceronden afgelegd op dit officiële circuit. Voor sommige CAN-coureurs was de race gesneden koek, waar anderen soms een beetje moeite hadden om (op tijd) de pitstraat te vinden. Lange tijd leek het alsof Mariël er met de overwinning vandoor zou gaan, maar helaas werd zij enkele ronden voor het einde van de baan gereden. Uiteindelijk was het Thijs die als eerste de geblokte vlag kreeg en de Grand Prix zege op zijn naam schreef.

Racestoel F1 simulator

Zeemeeuwen op Zandvoort

Na de eerste race was het tijd om het energielevel weer op peil te krijgen. Onder het genot van een lekker bordje eten werd er enthousiast nagepraat over de eerste race-ervaringen. Nadat iedereen weer opgeladen was, werd er plaatsgenomen in de F1-seats voor de tweede Grand Prix. En dat was natuurlijk de GP van Zandvoort.

Tijdens deze tweede race bleek al snel dat de kaarten anders geschud waren. In tegenstelling tot de eerste race brachten diverse CAN-coureurs deze keer een bezoekje aan de grindbak en dat zorgde voor verschillende positiewisselingen tijdens de race. Er werd hevig gecommuniceerd via de headsets waarmee alle 17 CAN-coureurs, gedurende de race van 18 ronden, met elkaar in verbinding stonden. Zo werd er zelfs melding gedaan van zeemeeuwen op de rijbaan. Uiteindelijk was er één CAN-ner die zich niet liet afleiden en stoïcijns naar de overwinning reed. Ook deze GP was het wederom Thijs die met zijn auto als eerste de finishlijn wist te passeren. Thijs werd daarmee winnaar van de dag, gevolgd door Stijn op een tweede positie en Nelis die als derde op het ereschavot mocht plaatsnemen.

Podium F1 racing centre

Join the club?!

Wil jij ook eens in een echte F1-simulator plaatsnemen? Of deelnemen aan één van onze andere CAN Do uitjes? Laat ons dan weten wat je skills zijn! Bekijk onze openstaande vacatures! Zit er geen passende vacature voor je tussen, maar zie je wel kansen om elkaar te versterken? Laat ons dan weten waarom jij onze selectie kunt versterken. Doe een open sollicitatie of neem contact op.

Bekijk vacatures

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Kick-off CAN sportzomer 2024

4 juni 2024

Een jaar bij CAN: een warm bad van mogelijkheden en kansen benutten

1 mei 2024

Nieuwe inspiratie opdoen? Hup, naar een andere omgeving!

23 april 2024