Wat hebben Max Verstappen, Johan Cruijff en Liemarvin Bonevacia met elkaar gemeen?
Nelis van de Pol
DirecteurSporticonen als symbool voor onze CAN filosofie
Nee, ze zijn niet allemaal wereldkampioen, ze hebben ook niet allemaal Olympisch goud en nee, ze zijn ook niet allemaal verkozen tot sportman van het jaar. Wat hebben ze dan wel met elkaar gemeen? Nou, heel simpel: ze hebben allemaal een prominente plek in ons CAN clubhuis. Die had je niet geraden hè! Wanneer je namelijk ons clubhuis binnenstapt kunnen de wijzende vinger van Cruijff, het enthousiasme van Liemarvin Bonevacia en zijn team van estafettelopers en -loopsters en het iconische beeld van Jos en Max Verstappen je niet ontgaan. Leuk van die sportplaatjes in je kantoor horen we je denken, maar waarom? Dat leggen we je uit!
Voordat we het verhaal achter de door ons gekozen sporticonen vertellen, eerst even een stapje terug. Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gebruiken we voor het interne (samen)werken en onze arbeidsmarktcommunicatie de metafoor van een sportclub. Waarom? Nou, omdat sport verbindt. Zo kom je niet werken bij CertificeringsAdvies Nederland, maar spelen bij de CAN club. Spreken wij niet van een kantoor, maar van ons CAN clubhuis, praten we niet over medewerkers maar over CAN spelers en hebben wij bijvoorbeeld geen VrijMiBo, maar een derde helft.
CAN filosofie als fundament
Zoals elke club heeft ook de CAN club een fundament waarop we onze club hebben gebouwd. Dat fundament noemen we de CAN filosofie. Deze bestaat uit:
- Een ambitiezin: ‘Wij zijn een droomclub voor fans en spelers waarbij we de sterren van morgen opleiden’.
- Vier focuswoorden: Groeien, inspireren, vernieuwen en partner(en).
- VVV wat staat voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen, de basis waarop we met elkaar (samen)werken, trainen en wedstrijden spelen.
Op basis van die filosofie gaan we iedere dag vol enthousiasme met elkaar aan de slag.
Sporticonen in ons clubhuis
Oké, genoeg theorie en achtergrondinformatie. Terug naar ons CAN clubhuis en onze sporticonen. Zoals gezegd hebben we bij de CAN club een modern clubhuis in ’s-Hertogenbosch. Dat clubhuis is een ontmoetingsplek voor fans en spelers waar je energie van krijgt. Om dat kracht bij te zetten hebben we gekozen om sporticonen als Cruijff, Verstappen en de 4×400 meter estafettelopers een prominente plek te geven. Passend bij ons clubidee, maar zeker ook passend bij onze filosofie. Ieder sporticoon staat namelijk symbool voor één van de vier woorden uit onze CAN filosofie. Dat lichten we even voor je toe!
Max en Jos Verstappen als symbool voor groeien
Alles wat je aandacht geeft groeit! Een voor CAN spelers bekende zin die als een rode draad door de CAN geschiedenis loopt. En welk beeld is nou typerender voor ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ dan de iconische foto van Max en Jos Verstappen na het behalen van zijn wereldtitel in de Formule 1. Het was papa Jos die zijn zoon Max voorging als Formule 1 coureur. Maar het was ook vooral papa Jos die kleine Max in een kart zette. Samen hadden ze een droom: wereldkampioen worden in de Formule 1.
De foto van Jos en Max en de F1 wagen staat symbool voor groeien en is zichtbaar bij de werkplekken in ons clubhuis. Door tijdens het werk aandacht te geven aan de juiste dingen, gaan die dingen groeien. Net als jijzelf en net als onze organisatie.
Het verhaal van Max is inspirerend
Die droom kwam in 2021 uit. Max Verstappen werd in een F1 auto van Red Bull Racing wereldkampioen. Een verhaal dat hand in hand gaat met het woord inspireren. Het draait immers niet alleen om die ene dag in 2021 waarin alles voor Jos en Max op zijn plek viel en waarop hun levensdoel werd behaald. Het draait ook vooral om de weg daar naartoe. Van kleins af aan was Max met zijn vader op een missie. Een missie waar ze alles voor opzij hebben gezet, waarvoor ze de hele wereld over reisden en waar ze ontzettend veel tijd en energie in hebben gestoken. De weg was lang, kende pieken en dalen, maar was ook vooral inspirerend. Met als bekroning de gedroomde wereldtitel!
De foto van Jos en Max en de F1 wagen is ook zichtbaar in onze eventruimte. Die ruimte is bedoeld om jezelf, elkaar en anderen te inspireren. En hoe kan dat nu beter dan met dit verhaal op de achtergrond.
Johan Cruijff wijst de weg naar vernieuwing
Voetballegende Johan Cruijff was als voetballer en als trainer voortdurend bezig het voetbal te vernieuwen. Logisch dus, om maar in zijn woorden te spreken, dat Cruijff symbool staat voor dat woord. Typerend voor Cruijff is dat hij niet alleen een uitzonderlijke voetballer was, maar ook een goede ontwikkelaar van (jong) talent. Dat laatste sluit uitstekend aan bij de ambitiezin van onze CAN club. Johan Cruijff mocht dan ook zeker niet ontbreken in ons clubhuis. Op typerende wijze wijst hij ons de weg naar vernieuwing.
En vernieuwen, dat doen we natuurlijk in onze brainstormruimte. Johan geeft richting, terwijl jij en je collega’s het ene na het andere vernieuwende concept bedenken en uitwerken.
De 4×400 meter estafettelopers partner(en) als (atletiek)team
Wie ons clubhuis binnenstapt komt oog in oog te staan met een vrolijke club dames en heren op een atletiekbaan. Het zijn de 4×400 meter estafetteheren die historisch zilver behaalden op de Olympische Spelen van 2020 (die vanwege corona plaatsvonden in 2021) in Tokio. De estafetteheren staan, samen met hun vrouwelijke collega’s, symbool voor het woord partner(en). Individueel wist geen van deze lopers eremetaal te behalen op de 400 meter. Sterker nog, de medailles lagen niet direct binnen handbereik. Toen de heren de krachten echter bundelden op de 4×400 meter, als estafetteteam, waren ze ijzersterk. Zo sterk zelfs, dat Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela voor het oog van de wereld Nederlandse sportgeschiedenis wisten te schrijven. Ze veroverden op briljante wijze het zilver. Een unieke prestatie!
Waarom dan juist deze prestatie? De heren hebben geen goud gewonnen. Precies daarom! Je hoeft niet altijd kampioen te worden. De prestatie zelf, en de weg daarnaartoe, is waar het om draait: zilver achter topfavoriet USA, maar vooral ook zilver vóór vele andere toplanden. Door te partner(en) met elkaar lukte het de heren om iets neer te zetten wat nooit eerder is gepresteerd en wat vooraf niet voor mogelijk werd gehouden.
En wat doen die vrouwen dan op die foto? Wie het moment nog voor de geest kan halen, weet waarschijnlijk ook nog wel dat die estafettedames, die eerder hadden gelopen, nog aanwezig waren op de atletiekbaan en direct nadat de heren de finishlijn passeerden de baan op kwamen gerend om deze uitzonderlijke prestatie met hun collega’s mee te vieren. Ook weer iets dat symbool staat voor partner(en): samen successen vieren, van jezelf en van anderen. De 4×400 meter estafettemannen maken namelijk onderdeel uit van een hechte atletiekploeg die in 2021 in Tokio samen op een missie was. En met succes! Nooit eerder werd er tijdens een Olympische Spelen zoveel eremetaal behaald door de Nederlandse atleten. De sleutel tot die prestaties: samen(werken).
De 4×400 meter estafetteheren en -dames staan symbool voor het woord partner(en) en zijn afgebeeld op onze meetingruimte: daar waar je samen, met elkaar, een strategie kunt bepalen op weg naar mooie en unieke prestaties.
Join the club?!
Zo, nu weet je wat Johan Cruijff, Max Verstappen en Liemarvin Bonevacia met elkaar gemeen hebben. Maar vooral ook wat ze voor ons als CAN spelers betekenen. Denk je nu, dat is tof, daar wil ik ook een rol in spelen? Kijk dan eens naar onze openstaande vacatures! Zit er geen passende vacature voor je tussen, maar zie je wel kansen om elkaar te versterken? Laat ons dan weten waarom jij onze selectie kunt versterken. Doe een open sollicitatie of neem contact op.
Teamtalk
Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.
Van CANtoor naar CAN clubhuis
Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]
Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?
Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]