4 juli 2022

Aan tafel met Nelis (Q2-2022)

Nelis van de Pol

Directeur

En dan is het ineens juli en is het jaar 2022 alweer doormidden. Dat betekent dus ook dat het tweede kwartaal erop zit en het tijd is voor een update in de rubriek ‘aan tafel met Nelis’. In deze rubriek blik ik terug op afgelopen kwartaal. Wat speelde er? Wat viel op? Wat daagt me uit? Waar zit ruimte voor verbetering? Daarnaast ook alvast een kleine vooruitblik op het volgende kwartaal. Wat zijn onze plannen? En waar kijk ik naar uit? Heb je tijdens het lezen ergens vragen of opmerkingen over? Neem gerust contact met me op via 06-24 841 112 of nelis@certificeringadvies.nl.

In volle vaart vooruit!

Nee, dit is geen aanvalskreet van onze bondscoach Louis van Gaal. Het is in één zin samengevat waar we zo, halverwege het jaar, staan met CertificeringsAdvies Nederland (CAN). Als we namelijk kijken naar onze roadmap, dan kan ik zeggen dat we op koers liggen. In de vorige ‘aan tafel met Nelis’ benoemde ik diverse plannen en doelen voor 2022 en daarover kan ik nu zeggen dat ze zeker niet zijn blijven liggen! Sterker nog: er zijn er weer een aantal bijgekomen. Ook nu weer is dit blogartikel te kort om overal over uit te wijden. Ik zal er daarom een aantal uitlichten.

Graag wil ik wederom het project ‘employee journey’ benoemen, dat onder ons strategische thema ‘werven, binden en behouden’ van mensen valt. Inmiddels is de ‘onboardingfase’ van de journey afgerond. Eén van de resultaten daarvan is dat we voor nieuwe medewerkers een coole ‘onboarding game’ hebben ontwikkeld met daarin allerlei uit te voeren opdrachten. Van een presentatie geven aan het MT over ons CAN model tot aan collega’s uitdagen voor potjes tafeltennis: het zit er allemaal in. Bovendien is de hele game in onze AFAS-softwaresysteem ingebouwd en dus volledig geautomatiseerd. Heel tof!

Benieuwd naar hoe collega’s de onboarding van CAN ervaren? Bekijk dan de video ‘de onboarding van Suzanne’.

Op dit moment bevindt het project employee journey zich in de fase ‘binden en behouden van mensen’. Een fase met veel uitdagingen en afwegingen, maar hetgeen dat tot nu toe bedacht is, is veelbelovend! Leuk om te benoemen is dat we hierbij ook Bente, een stagiaire van de Universiteit Nijmegen, hebben betrokken die een onderzoek doet in het kader van organisatie en leiderschap binnen CAN. Ik ben benieuwd naar hoe dit alles rondom de employee journey verder vorm gaat krijgen en wil nog even benadrukken dat we ons team graag willen versterken met iemand die hier als kartrekker aan mee wil werken. We zijn namelijk nog op zoek naar een ambitieuze HR adviseur!

Komen jouw HR-kwaliteiten het beste uit de verf in een organisatie waar (tevreden) medewerkers centraal staan? Heb jij de ambitie om HR-activiteiten naar het volgende level te brengen en mooie resultaten te behalen? En ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Dan is de rol van HR Adviseur echt een kans voor jou!

CAN selectie krijgt verder vorm

Het woord HR is gevallen, dus laat ik daar gelijk op doorpakken. Aan het begin van het jaar gaf ik aan dat we een flinke groeiambitie hebben. Dat is nog steeds het geval en ik ben blij om te kunnen zeggen dat we een flink aantal vacatures hebben kunnen vervullen. Zo hebben we onlangs Arjen als IB-adviseur, en grillmaster , mogen verwelkomen, is Michael ons als adviseur voedselveiligheid komen versterken, hebben we Wendy toegevoegd aan de selectie als administratief medewerker en is ons salesteam uitgebreid met sales support medewerker Sarah. Daarnaast kijken we uit naar de komst van Rico, die in augustus de positie van salesmanager Techniek & Industrie gaat innemen.

Minder leuk om te vertellen, maar ook wij hebben hier helaas mee te maken, is dat we in de afgelopen maanden afscheid hebben moeten nemen van een paar CAN-spelers. In de afgelopen periode zijn zij tot de conclusie gekomen dat hun primaire rol binnen onze organisatie toch niet helemaal passend is bij hun competenties en/of verwachtingen. Wat ik bijzonder waardeer is dat alles in open communicatie met elkaar heeft plaatsgevonden. Samen kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden, samen tot een conclusie komen. Ik wens hen veel succes met hun nieuwe uitdagingen. En uiteraard blijft iedereen van harte welkom in ons clubhuis om eens bij te praten of gewoon een potje te tafeltennissen!

Scoor jij een plek in onze basisopstelling? Bij de CAN club zijn we op zoek naar enthousiaste spelers die ons team komen versterken! Kijk eens bij onze openstaande vacatures! Is er geen positie die bij je past? Laat ons dan in een open sollicitatie weten hoe wij elkaar kunnen versterken!

Bekijk vacatures

‘Hoe zat het nu met die driehoek?’

Terug naar onze CAN roadmap, want belofte maakt schuld. Vorige keer gaf ik aan dat we bezig zijn met een driehoek. Hoe zit dat precies? Nou de drie zijden van de driehoek, die overigens terug te zien is in het hart van de icon van ons bedrijfslogo, corresponderen met de woorden ‘ondernemen’, ‘organisatie’ en ‘mensen’ en zo staat de driehoek symbool voor onze aanpak/dienstverlening richting de markt. We hebben hier onlangs met het hele team een hele leuke brainstormavond over gehouden en momenteel wordt er actief gevolg gegeven aan de output van die avond. Tipje van de sluier: we zijn de driehoek aan het uitbouwen en uitdiepen en willen deze nog actiever terug laten komen in onze dienstverlening. Zo is bijvoorbeeld onze e-learning tool volop gericht op de zijde ‘mensen’ en ik ben trots op het feit dat we inmiddels de eerste e-learnings hebben ontwikkeld en dat de driehoek straks concreet terugkomt in onze aanpak van adviestrajecten.

Wil je meer weten over de CAN driehoek? Bekijk dan het artikel: ‘Is binnen jouw organisatie sprake van balans tussen Ondernemen, Organisatie en Mensen?

Wat ik tot slot ook nog graag wil benoemen uit de roadmap zijn de commerciële kwartalen waar ik in mijn vorige blog over sprak. Ons salesteam is momenteel flink aan het groeien en er ontstaat een mooie basis om op verder te bouwen. Samen met marketing wordt er daarom sinds januari campagnematig gewerkt om vanuit allerlei gerichte acties verschillende branches actief te benaderen. Een nieuwe manier van werken die steeds verder vorm krijgt. Momenteel draaien de campagnes ‘Opstaptraject informatiebeveiliging’ en ‘Duurzaamheid in de bouw’. Eén van de uitkomsten is dat we op korte termijn events gepland hebben staan in ons CAN clubhuis, waardoor onze eventruimte volop wordt benut. Zo staan in september de informatiesessie ‘De eerste stap naar NEN 7510’ en de inspiratiesessie ‘Duurzaam ondernemen in de bouw’ gepland. Laat de inspiratie maar komen!

Hand in hand met de ontwikkelingen in het salesteam gaat het binnenhalen van een aantal toffe nieuwe projecten. Momenteel doen we een gave opdracht bij een bekende Universiteit in Nederland. Daarnaast zijn we bij een grote groenvoorziening organisatie, als gevolg van allerlei veranderingen binnen die organisatie, bezig om het complete managementsysteem te actualiseren en te bekijken waar mogelijkheden zitten voor digitalisering. Ik benoem nu twee wat grotere trajecten, maar we hebben eigenlijk over de hele breedte toffe nieuwe projecten, groot en klein, in de pijplijn zitten, waar we lekker aan de slag kunnen!

Gezond en beheersbaar groeien

De rode draad door deze update is toch wel ‘groei’. Een gezonde ambitie, die natuurlijk ook uitdagingen met zich meebrengt. Zo is het team gegroeid van 20 naar 26 mensen en groeit nog altijd verder door. Dat bracht onze Strategische Denktank (SD), het onafhankelijke strategische adviesorgaan binnen CAN, op het idee om eens een risicoanalyse los te laten op die groei en de gevolgen daarvan voor de organisatie. Vanuit het uitgebrachte advies zijn een aantal concrete acties ingezet die ervoor zorgen dat we gezonder en beheersbaar verder groeien. Zo ben ik zelf bijvoorbeeld aan het kijken naar mijn veranderende rol als ondernemer, zijn we aan de slag gegaan met alternatieve verdienmodellen en zijn we bijvoorbeeld onze informatiestromen onder de loep aan het nemen. Daarnaast heeft de groei van CAN ook consequenties voor het CAN model. Dit moet mee evolueren met de organisatiegroei en -grootte. Om die reden gaan we dat komende kwartaal onder de loep nemen. Hoe kunnen we met behoud van CAN filosofie en cultuur, het CAN model verder door ontwikkelen?

Benieuwd naar het CAN model? Bekijk dan ook: Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

De CAN Filosofie

Over de CAN cultuur gesproken! Eén van de kenmerken van die cultuur en werken bij CAN is de juiste balans tussen in- en ontspanning. Vorig kwartaal vertelde ik al over ons nieuwe clubhuis, de manier waarop dat is ingericht en hoe we er graag met elkaar (samen)werken. Ook dat blijft in ontwikkeling. Zo hebben we onlangs twee tups geplaatst. Tups? Ja, een mooi woord voor stiltewerkplekken. Een tup is als het ware een hokje waar je in kunt stappen om ongestoord te werken of (video)bellen. Een fijne toevoeging. Daarnaast hebben we ook eindelijk ons dakterras kunnen openen. Met dit mooie weer zeker geen overbodige luxe!

Bekijk clubhuis

Clubhuis tups

Volop aandacht voor ‘de derde helft’

In het kader van werk-workouts combineren met ontspannen activiteiten hebben we afgelopen kwartaal ook weer een aantal gezellige CAN Do events, georganiseerd door onze fun- en feestcommissie CAN2Gether, mogen beleven. Voor wie het nog niet wist: bij CAN hebben we ons eigen CAN Beer. Daarom kon een bezoek aan brouwerij Rabauw, de brouwer van ons biertje, natuurlijk niet ontbreken. Op 22 april kregen we op Strijp-S in Eindhoven een leuke rondleiding, lekkere hapjes en natuurlijk een bierproeverij! En wanneer je het hebt over events die niet mogen ontbreken op de CAN Do kalender, dan kom je al snel uit bij onze jaarlijks terugkerende CAN barbecue. Dit jaar vond deze natuurlijk plaats op ons nieuwe dakterras en zelfs onder leiding van niet één, maar twee grillmasters (Rob en onze nieuwe collega Arjen). Het vlees smaakte heerlijk mannen!

Bekijk ‘derde helft’

Naast de CAN Do events werden we op 20 mei ook nog eens verwelkomd in Leusden, op het complex van AFAS. Daar mochten we, naast een heerlijke lunch en rondleiding door hun clubhuis (van wie zouden ze dat woord hebben?), een sessie ‘verandermanagement’ bijwonen. Het was een inspirerende middag waarbij we een mooi kijkje in de AFAS keuken hebben gekregen. Tof om te zien hoe zij werken en welke faciliteiten zij daarvoor hebben ingericht! Tot slot vind ik het, in het kader van de balans tussen in- en ontspanning, nog even leuk om te vermelden dat we bij CAN inmiddels onze eigen ‘We CAN padel’ groep hebben opgericht waar bijna 17 mensen actief aan deelnemen. Bijna wekelijks huren we een padelbaan om even lekker los te gaan. Al met al aan ontspanning geen gebrek, zullen we maar zeggen!

Ben jij een ster in padel? Droom jij van een workation in de Spaanse, Italiaanse of Cubaanse zon? Of lijkt het je gaaf om je eigen carrièrepad te bepalen? Dan komen we graag met jou in contact. Laat ons weten hoe wij elkaar kunnen versterken!

AFAS sessie verandermanagement - Sessie

Tot zover deze ‘aan tafel met Nelis’. Heb je tips, opmerkingen of simpelweg altijd al iets willen weten over mij, CAN of de CAN club? Laat het me gerust weten! Ook input voor de volgende ‘aan tafel met Nelis’ is altijd welkom. Voor nu wens ik iedereen een prettige zomer toe en, voor wie hem nog tegoed heeft, een fijne vakantie. Eind Q3-2022 ben ik terug met een volgende ‘aan tafel met Nelis’. Ditmaal in de vorm van een video. Tot dan!

Denk jij na dit inspirerende verhaal ‘bij die club wil ik ook horen’? Kijk dan snel eens naar onze openstaande posities! Staat er niets passends voor je tussen? We zijn erg benieuwd naar jouw skills en ambities. Laat ons weten hoe jij denkt dat wij elkaar kunnen versterken.

Vacatures
CAN Padel

Teamtalk

Lees wat onze teamspelers inspireert, hoe we binnen onze club werken en wat onze (persoonlijke) dromen en doelen zijn.

19 januari 2022

Van CANtoor naar CAN clubhuis

Een ontmoetingsplek waar je energie van krijgt! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen! Voor het team van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) bracht de start van 2022 nog iets nieuws: een gloednieuwe werklocatie. Daarmee laten we het CANtoor in Veghel achter ons en is onze hoofdlocatie het ‘CAN clubhuis’ vanaf nu gevestigd aan de Bruistensingel […]

10 januari 2022

Werken bij CAN is werken volgens het CAN model: geen hiërarchie of standaardtaken. Maar wat dan wel?

Zo werkt ons organisatiemodel: Het CAN Model Is dit weer zo’n standaardverhaaltje over de missie, visie, kernwaarden en doelstellingen van een organisatie die je ook op kunt zoeken op hun website? Nee joh, zeker niet! Bij CertificeringsAdvies Nederland (CAN) werken we niet volgens theoretische modellen, houden we niet van hiërarchie en zijn we al helemaal […]

Recent

Aan tafel met Nelis (Q2-2024)

12 juli 2024

Inspireren? Kersverse adviseur Lisanne pakt de koe bij de horens!

9 juli 2024

De TropiCAN BBQ: Een succes

14 juni 2024